40% din studenţi cred că viitoarea lor meserie nu există încă: tele-chirurg sau arhitect realitate augmentată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

40% din studenţi consideră că viitoarea lor meserie nu există încă, arată un studiu recent făcut de Kasperky Lab. Potrivit sursei citate, tinerii înrolaţi la universitate consideră că se pregătesc pentru meserii care nici măcar nu există încă pe piaţa muncii.

Studiul arată că printre meseriile amintite de studenţi se numără cea de telechirurg, specialist în interacţiunea om-robot, arhitect realitate augmentată, dezvoltator de case inteligente sau designer de obiecte 3D. 

„Este uimitor că doar 40% dintre studenţi s-au gândit la cariere care nu există încă, pentru că aproape toate profesiile în forma lor actuală se vor schimba substanţial în următorii 20 de ani, pe măsură ce tehnologia şi industria 4.0 – şi mai ales AI-ul – vor revoluţiona piaţa de muncă şi abilităţile cerute. Capacitatea de adaptare şi învăţarea continuă sunt elemente esenţiale, aşa că studenţii ar trebui să se gândească mereu la modul în care abilităţile lor s-ar putea transfera în orice carieră pe care o aleg”, susţine Steve Sully, reprezentant al agenţiei globale de recrutare Robert Half Technology. 

Potrivit sursei citate, susţinerea tuturor acestor profesii viitoare, care vor depinde în totalitate de tehnologie şi sisteme conectate, va fi în sarcina specialiştilor în securitate cibernetică.

„Securitatea cibernetică este crucială astăzi şi importanţa ei va deveni chiar mai mare, pentru că tehnologia devine principalul facilitator al acestor profesii viitoare”, se arată într-un comunicat de presă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite