articolul anterior articolul urmator

5 motive pentru care eu nu sunt Charlie

47
12 Jan 2015 10:31:53
Dorian Furtună

47 Comentarii

marius cristian
12.01.2015, 11:12:53

Felicitari sincere Dorian Furtuna , prin articolul tau exprimi parerea fiecarui om realist si moderat , care nu considera ca este permisa libertatea ABSOLUTA de exprimare - in sensul de a batjocori criminal fundamentele de credinta ale religiei crestine sau mahomedane. PS : vezi sa nu fii criticat si tu de colegul Dan Ionescu , care deja s-a luat de CT Popescu si de Andrei Plesu , care in esenta sustin aceleasi argumente. In rest , tot respectul , si-ti citesc in continuare articolele excelent documentate si argumentate.

+6 (34 voturi)
Johnny Bravo
12.01.2015, 11:14:59

Felicitari Dorian Furtuna! Foarte bun articol, ca de obicei. Este bine ca mai exista si jurnalisti obiectivi si independenti desi din pacate sunt din ce in ce mai putini. O singura observatie as avea - faptul ca zilele acestea au murit intr-un atentat aproximativ 2000 de persoane in Nigeria, iar cu cateva zile inainte de atactul de la Charlie Hebdo a avut loc un alt atentat in Pakistan unde au murit 140 de copii. Cu acele victime nu s-a mai solidarizat nimeni si nici nu s-a facut atata agitatie la nivel mondial. Iar acei copii chiar ca erau cu totul nevinovati si nu meritau ceea ce li s-a intamplat. Asadar in aceste situatii dintr-o dorinta excesiva de solidarizare e mai normal sa afirmi 'I am Pakistani' sau 'I am Nigerian', desi nu cred ca vreunul dintre noi, romanii, am dori sa traim in acele tari.

+5 (31 voturi)
tampa_killer
12.01.2015, 11:23:08

Ma nedumereste un aspect, o caracteristica a multora care au criticat pozitiile de acest tip: cand au vazut ca cineva isi permite sa nu impartaseasca viziunea lor, ca desi oripilat de crima nu a imbratisat mesajul revistei si nu s-a identificat cu Charlie, au atacat si nu doar cu argumente ci si cu duritatea toparlanului. Libertatea opiniei s-a dus pe apa sambetei pt unii dintre ei. Asta ma face sa cred ca multi sustin libertatea fara margini a cuvantului doar pt a-si justifica propria injuratura.

+3 (23 voturi)
Johnny Bravo
12.01.2015, 11:38:14

Da. In acelasi timp sunt si grobieni si ipocriti. Grobieni prin exprimare si ipocriti pentru ca raspund cu jigniri sau cu cenzurari de comentarii atunci cand nu este de acord cu ei, indiferent cat de civilizat ii critici. Cei mai multi dintre acestia au gura de tzatza si ura de sluga.

0 (16 voturi)
Johnny Bravo
12.01.2015, 11:43:29

Si inca o idee. Dovada ca aceasta atitudine cu mesajul 'Eu NU sunt Charlie' este mai normala si mai echilibrata este ca adevarati jurnalisti, cu vechime in presa, pe vremea cand presa era ceva mai libera, au aderat la aceasta idee - Andrei Plesu, Cristian Tudor Popescu, Ion Cristoiu.

-3 (23 voturi)