Societate

articolul anterior articolul urmator

550.000 de tablete de Favipiravir, antiviral folosit pentru tratarea COVID-19, vor ajunge în România până la sfârşitul anului

0
23 Nov 2020 19:23:22
Autor: Cristina Morozan
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Compania Terapia Sun Pharma a anunţat că începând de sâmbătă, 28 noiembrie 2020, va aduce în ţară cea de-a doua tranşă de 440.000 tablete de Fluguard (Favipiravir), antiviral folosit în tratarea pacienţilor diagnosticaţi cu boala COVID-19. Următoarea tranşă de 110.000 de tablete de Fluguard urmează să ajungă în România până la data de 15 decembrie 2020.

De asemenea, începând cu luna ianuarie 2021, compania poate livra circa 500.000 tablete lunar, în funcţie de necesarul pe care Comisia de Specialitate a Ministerului Sănătăţii îl va solicita. Totodată Terapia Cluj, care a adus în ţară Favipiravir, ar pute fabrica acest medicament în România, în colaborare cu o altă companie românească, pentru o aprovizionare stabilă şi un acces rapid al pacienţilor la tratament conhorm Hotnews.ro

Practic, este al doilea lot de Favipiravir care ajunge în România, după ce primele 220.000 de tablete au venit în ţară în luna octombrie.Aceasta este a doua tranţă după ce în data de 15 octombrie Compania Terapia a anunţat că o primă cantitate de 220.000 de tablete de favipiravir, medicament destinat pacienţilor cu forme uşoare şi moderate de COVID-19 urma să ajungă în depozitele Unifarm. În total, va fi asigurată cantitatea necesară pentru circa 10.000 de pacienţi.

 
"Ne bucurăm că am reuşit într-un timp record să aducem cantităţi suficiente de FluGuard, un medicament esenţial în spitalele de boli infecţioase şi în alte unităţi medicale care tratează pacienţii COVID-19. Medicamentul produs de grupul SUN PHARMA, din care Terapia face parte, are dublă indicaţie: în gripa sezonieră şi în infecţia cu SARS-CoV-2 şi poate fi administrat atât în spital cât şi în ambulatoriu datorită formei sale orale, la recomandarea medicului specialist sau de medicină de familie. FluGuard este un medicament care va fi eliberat doar pe bază de prescripţie medicală, iar costul tratamentului este unul accesibil mai ales pentru un medicament inovativ cum este acesta şi ajunge la maximum 200 de lei de pacient. Această desfăşurare de forţe pentru aducerea în ţară a acestui medicament demonstrează dorinţa noastră de a susţine în continuare sistemul de sănătate din România în tratarea cazurilor confirmate de COVID-19", afirmă dr. Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj, cel mai mare producător de medicamente din România, potrivit surdei citate.
 
Favipiravir este un medicament antiviral, inhibitor al ARN - polimerazei, dezvoltat şi utilizat în Japonia din 2014 şi în China din 2016, pentru tratamentul gripei severe sau al gripei cauzate de tulpini noi de virus gripal. Favipiravir este utilizat inclusiv pentru tratamentul de urgenţă sau compasional al infecţiilor cu virusul influenza, virusul Ebola, virusul Lassa, virusul rabic, norovirusul şi virusul febrei severe cu sindrom trombocitopenic.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările