65% din angajatori sunt nemulţumiţi decalitatea pregătirii practice din învăţământul profesional din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 80% dintre români nu respectă meseriile, iar 60% dintre meseriaşi nu ar recomanda meseria proprie unei persoane dragi, arată un studiu recent.

Programul a fost lansat în 2015, iar în cadrul lui a fost realizat un studiu pentru a identifica nevoile cu care se confruntă sistemul de învăţământ profesional şi tehnic. Studiul a acoperit toate părţile interesate: peste 200 de companii care angajează meseriaşi, peste 200 de meseriaşi şi 100 de elevi din învăţământul profesional, peste 1300 de persoane cu vârste cuprinse între 18-55 de ani, din mediul urban şi rural .

„Ca reprezentant al unui angajator, dar şi ca părinte, ştiu cât de important e ca fiecare copil să vadă în şcoala aleasă nu doar o opţiune pentru 2-3 ani, ci un drum în viaţă. Am început anul trecut România Meseriaşă din dorinţa de a avea meseriaşi profesionişti în România. Am participat la dezbateri lansate de autorităţi, am organizat întâlniri cu angajatorii şi am pornit un studiu naţional, pentru a identifica principalele probleme. Există o desincronizare cu piaţa muncii, probleme sistemice, dar şi o lipsă de respect la adresa întregii categorii. Anul acesta, trecem la soluţii: prin dialog cu alţi angajatori în grupuri de lucru şi proiecte de susţinere a viitorilor meseriaşi. Invităm publicul larg şi angajatorii să ni se alăture în acest demers”, a declarat Mona Nicolici, manager sustenabilitate OMV Petrom.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite