90% din cardurile de sănătate au fost distribuite populaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 87% din cardurile de sănătate au fost distribuite populaţiei, un număr foarte mic dintre acestea s-au întors la Casele de Sănătate, unele pentru că au fost refuzate de către asiguraţi, a declarat marţi preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea.

„Până în prezent, au ajuns la populaţie peste 87 la sută din cardurile de sănătate. Un număr foarte mic dintre acestea s-au întors la Casele Judeţene de Sănătate şi, bineînţeles, continuă tipărirea cardurilor, pentru că în fiecare zi există cetăţeni care împlinesc 18 ani”, a spus Vasile Ciurchea, la o conferinţă Mediafax.

Puţini români au refuzat cardul de sănătate

Preşedintele Casei Naţionale de Asiguări de Sănătate (CNAS) a precizat că un număr foarte mic de oameni refuză ridicarea cardurilor de sănătate.

„Extrem de puţini oameni, la nivel naţional, respectiv o cifră de 0,0..., sunt cei care refuză cardurile de sănătate. Acceptăm refuzul pentru început, însă dacă vrem să avem un control al eficienţei fondurilor, trebuie să avem şi reguli pe care să le respectăm”, a mai spus Vasile Ciurchea.

Pe de altă parte, preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, a declarat marţi că dosarul electronic şi cardul de sănătate nu sunt susţinute de comunitatea profesională, dar asta nu înseamnă că proiectul va fi sabotat sau blocat.

„Din punctul nostru de vedere, al comunităţii profesionale, nu susţinem cardul de sănătate şi dosarul electronic. Îmi menţin şi reafirm acest punct de vedere, pentru că nu consider o prioritate în acest”, a declarat profesorul Astărăstoae.

1 ianuarie - data de funcţionare a sistemului şi a cardului de sănătate

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a explicat că funcţionarea cardului naţional de sănătate de la 1 ianuarie 2015 este viabilă, este o ţintă care va fi atinsă.

„Ne apropiem de 90% în ce priveşte procentul de distribuţie a cardurilor. E ţinta pe care ne-am propus-o şi erau foarte mulţi sceptici că vom reuşi să facem acest lucru posibil. Ce vă anunţam eu, că 1 ianuarie 2015 este data de funcţionare a sistemului şi a cardului de sănătate, acum e mai mult decât posibilă, este viabilă”, a explicat Nicolae Bănicioiu, citat de Mediafax.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite