Societate

articolul anterior articolul urmator

În ce condiţii mizere învaţă sute de copii din satele din România

4
30 Jun 2022 13:22:18
Autor: Maria Ţaga
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

România, există licee în care nici măcar un singur elev nu a promovat examenul de bacalaureat, iar ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu nu are o soluţie propriu-zisă, în schimb subliniază că va analiza îndeaproape situaţia şi va lua măsurile necesare.

În nu mai puţin de 42 de licee din România nu a existat nici măcat un singur elev care să fi promovat examenul de bacalureat, în anul 2022. Soluţia la care se gândeşte profesorul Ştefan Vlaston, expert în educaţie, este una tranşantă, dar care nu promite să remedieze situaţia: desfiinţarea acestor licee şi transformarea în şcoli de meserii.

CONTINUĂ SĂ CITEŞTI PE CLICK.RO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

OmTacut3
30.06.2022, 13:35:34

Sărmanii copii.

+1 (1 vot)
Ionel Marcu
30.06.2022, 14:37:36

Pentru toți politicienii români „investiția” în pensii speciale și bugetari mulți e mai importantă decât investiția în școli. Principalii vinovați, de arătat cu degetul? Ciolacu, Ciucă, Cîțu, Orban, Dăncilă, Dragnea, Ponta, etc.

+2 (2 voturi)
mircea miricioiu
30.06.2022, 14:31:26

in astfel de conditii, dealtfel foarte bine cunoscute de toata lumea, si de cea care voia sa faca Romania educata dar si de cei care nu au niciun stres pe problema asta, si ma refer aici la toti ministrii invatamantului, la toti inspectorii centrali, generali, normali ( cat pot fi ei de normali in situatia data ) din minister si din inspectorate, se invata de mult timp, adica, pe bune, cam de prin timpul lui cuza. dar stiti care este problema ? ca ministerul ne informeaza mereu ca au constatat ei probleme, disfunctionalitati, chestii socoteli in situatoia in care , toti in bloc , de pe pozitiile de sinecuta de pe care iau bani gramada, ei ar trebui sa aiba solutii si sa le puna in aplicare. sa fii ministru, secretar de stat sau orice pe acolo prin minister sau prin inspectoratele generale, acele institutii absolut inutile care mai mult baga bete in roate ( spre binele personal al unora ) si sa constati si sa propui tot felul de chestii in loc sa faci ceva concret, este o demagogie, o lipsa de responsabilitate, o dovada a incompetentei. de aceea inca aven situatii de genul celor prezentate. si cu " politicieni " ca ai nostri, tot asa va fi si peste 10 ani. facem pariu, musiu campeanu ?

+1 (1 vot)
mihai radu
30.06.2022, 16:19:08

Dacă ar vrea să învețe ar învăța,problema este că nu vor și nici nu-i interesează,iar principalii vinovați sunt părinții.Mai bine sau mai slab pregătit profesorul îi predă totuși elevului o materie,dar dacă din momentul ieșirii pe poarta școlii loazele uită și minimul informațiilor primite,pe ei interesându-i doar butonarea telefonului, bullyingul,ultima manea lansată și platformele porno,iar pe părinți îi doare-n bască pe unde-și petrece progenitura timpul,așa va fi și peste cincizeci sau o sută de ani,nu există rezolvare fără implicarea părinților !!

+1 (1 vot)
Modifică Setările