Societate

articolul anterior articolul urmator

În ce condiţii ne putem vaccina fără programare

0
19 Apr 2021 17:06:02
Autor: Maria Ţaga
Continua campania de vaccinare cu serul AstraZeneca. FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea
Continua campania de vaccinare cu serul AstraZeneca. FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea

Autorităţile recomandă celor interesaţi să se vaccineze cu serul de la Astra Zeneca să verifice locurile disponibile în harta interactivă. Vaccinarea cu serul AstraZeneca se poate face fără programare, în centrele care au locuri disponibile.

Persoanele care doresc să se vaccineze cu AstraZeneca se pot prezenta direct, fără programare şi fără a se mai înscrie pe platformă, în centrele în care se administrează acest vaccin şi în care sunt locuri disponibile. Este, însă, important să verificaţi mai întâi disponibilitatea locurilor pe harta interactivă existentă pe platforma naţională de informare cu privire la vaccinare.

”Pentru facilitarea accesului la vaccinare, în centrele în care se administrează vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca) şi în care sunt locuri disponibile, va fi permisă vaccinarea persoanelor care optează pentru acest tip de vaccin, prin prezentarea directă la centrul de vaccinare, fără a mai fi necesară înscrierea pe platformă, cu respectarea celorlalte proceduri şi instrucţiuni”, a transmis CNCAV. 

În momentul în care vă prezentaţi la centrul de vaccinare unde sunt locuri disponibile, trebuie să veniţi cu un document de identitate şi, evident, trebuie să vă asiguraţi că nu aveţi simptome asociate COVID-19.

Vaccinarea se va realiza în limita capacităţii de vaccinare a centrului, precizează autorităţile.

”Prezentaţi-vă la centrul de vaccinare în care sunt locuri disponibile cu un document de identitate. Vaccinarea se va realiza în limita capacităţii de vaccinare a centrului. Asiguraţi-vă că nu aveţi simptome asociate COVID19”, au transmis autorităţile.

Decizia a fost luată la propunerea coordonatorilor centrelor de vaccinare care spun că acestea sunt goale şi că angajaţii de acolo stau degeaba.

În România sunt 254 de centre de vaccinare, cu 360 de fluxuri.

De la începutul campaniei de vaccinare în România, au fost vaccinate 2.471.779 de persoane, dintre care 1.527.201 au primit ambele doze de vaccin. România a ajuns la capacitatea de a vaccina peste 80.000 de persoane pe zi. 


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările