Societate

articolul anterior articolul urmator

În cel mai optimist scenariu, România va reveni la normalitate în septembrie. Care este condiţia esenţială

5
28 Feb 2021 09:02:36
Autor: Afrodita Cicovschi
Alexandru Rafila FOTO Arhivă
Alexandru Rafila FOTO Arhivă

În cel mai optimist scenariu, România ar putea reveni la normalitate spre sfârşitul lui septembrie, a declarat profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS.

„Noi ne aflăm în competiţie între viteza cu care vaccinăm şi răspândirea bolii. Cu cât vaccinăm mai mult, cu atât scade intensitate transmiterii. Lucrul acesta se vede deja în ţările care au vaccinat mulţi cetăţeni, precum Israel. Opinia mea este că putem avea o vară ceva mai liniştită, şi nu mă refer neapărat la numărul de doze administrate în prezent.
 
Important este să putem administra până la 100.000 de doze pe zi.
 
Este o ţintă care trebuie atinsă pentru a spera că se poate realiza într-o perioadă rezonabilă imunizarea a 70% din populaţie. Ce se va întâmpla peste 2-3 luni depinde foarte mult de cum ne pregătim acum", a spus Alexandru Rafila.
 
În acest context, el a subliniat că este important să se păstreze interesul oamenilor pentru vaccinare şi că România ar putea reveni la normalitate în cel mai optimist scenariu în septembrie.
 
"Cred că scenariul cel mai optimist este spre sfârşitul lunii septembrie. Atunci am putea să revenim la normal. Lucrul acesta nu poate fi, evident, garantat de nimeni. N-avem cum să ştim dacă nu vor apărea tulpini modificate, emergente, care să producă îmbolnăviri la persoane care deja au fost vaccinate. Sigur că sper din tot sufletul ca acest scenariu să nu se întâmple, însă discutăm de un virus variabil din punct de vedere genetic", a declarat Rafila la Antena3.
 
El a explicat că la nivelul Agenţiei Europene a Medicamentului s-a discutat ca, dacă este produsă o nouă variantă a unui vaccin, procedura de aprobare să fie foarte rapidă – una-trei luni – pentru că sunt condiţii similare de producţie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Ionel Marcu
28.02.2021, 09:08:36

Septembrie?! 2022 !

+1 (1 vot)
Edmond Wolf
28.02.2021, 09:53:52

E părerea unui cioclu vândut BigPharma. Pandemia e scoasă din condei dar mereu apar acești ciocli cumpărați de BigPharma care anunță apocalipsa de fiecare dată când se apropie sărbători religioase importante. Sataniști ca Rahila, Arahat, Mustea, Mahlerița și Cercelatul...

-10 (12 voturi)
Davide Isa
28.02.2021, 11:23:35

Industria isteriei continua propaganda, pentru ca puliticienii corupti sa mentina represaliile, ca deh, e "democratie" , tovarasi. Aceleasi minciuni repetate zilnic, ora-de-ora, sperand ca o minciuna repetata la nesfarsit, va putea convinge ... O marsava tactica psihologica si nimic mai mult.

-2 (2 voturi)
Eduard
28.02.2021, 09:29:17

Birocratii UE si sa aprobe cat mai multe vaccinuri si cat mai repede , daca sunt ok . Sa se standardizeze tratamentul covid la nivel mondial sau macar UE cu substante care au fost administrate sefilor de state/guverne din toata lumea care au avut COVID . Nici unul nu a avut o forma severa. Poate ar trebui acordata o mai mare atentie tratamentului .

+1 (1 vot)
mitrut
28.02.2021, 09:46:26

Conditia ar fi ca PSD, inclusiv Rafila, BOR si o parte din media sa taca si sa lase specialistii sa decida.

-1 (1 vot)
Modifică Setările