Societate

articolul anterior articolul urmator

În toată ţara mai sunt şase paturi libere la Terapie Intensivă. Câţi copii sunt intubaţi

7
11 Apr 2021 17:14:39
Autor: News.ro
Vlad Voiculscu: Suntem într-o situaţie gravă care cere măsuri responsabile  FOTO Inquam Photos/Virgil Simionescu
Vlad Voiculscu: Suntem într-o situaţie gravă care cere măsuri responsabile  FOTO Inquam Photos/Virgil Simionescu

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat numărul pacienţi internaţi cu COVID-19 la nivel naţional, afirmând că este vorba de aproape 12.000 de persoane dintre care 94 sunt copii. De asemenea, în secţiile de terapie intensivă se află 1513 de pacienţi adulţi şi 16 copii, iar dintre aceştia patru sunt intubaţi.

Voiculescu a prezentat duminică, o situaţie la zi a pacienţilor internaţi cu COVID-19 la nivel naţional.

“Zi de zi numărul celor infectaţi cu COVID-19 a crescut, iar numărul celor care au nevoie de terapie intensivă sau de terapie acută a crescut. La această oră în spitalele din România sunt internaţi cu infecţie Sars-Cov-2 – 11.875 de pacienţi adulţi, alături de care sunt 94 pacienţi copii, 1513 de pacienţi adulţi sunt la secţiile de terapie intensivă, 16 pacienţi copii sunt la Terapie Intensivă în ţară din care patru sunt intubaţi în acest moment. În toată ţara mai sunt şase paturi libere la ATI”, a afirmat Voiculescu. 

El a menţionat că Ministerul Sănătăţii şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă trebuie să se asigure că cei aflaţi în situaţii critice pot primi ajutor pe un pat de spital. 

“Suntem într-o situaţie gravă care cere măsuri responsabile, iar Ministerul Sănătăţii împreună cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă trebuie să se asigure că cei care au nevoie de ajutor aflându-se în situaţii critice îl pot primi pe un pat de spital, cu asigurarea îngrijirii medicale adecvate”, a mai transmis Voiculescu. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Mandrean Paul
11.04.2021, 19:05:01

Grav! Foarte grav! Locurile libere se ocupa imediat ce moare sau isi revine cat de cat un pacient! Listele de asteptare sunt lungi! Dar sosocarii ies la proteste. Ei vor sa aiba "libertatea" de a-i ucide pe altii prin iresponsabilitatea lor!

+1 (3 voturi)
Mandrean Paul
11.04.2021, 19:06:08

Felicitari ministrului Voiculescu pentru masura de a elibera 26 de paturi ATI pentru bolnavii gravi. Paturile erau "rezervate" clientelei PSD.

+1 (3 voturi)
Mandrean Paul
11.04.2021, 19:07:33

Sosocarii: seara la proteste, ziua la cersit ajutor social, noaptea pe video-chat!

+1 (3 voturi)
Lucris
11.04.2021, 20:25:57

Întrebare: Câți bolnavi, cu alte afecțiuni (de care se moare în pondere foarte mare) ar trebui să moară ca să înțelegeți că nu e vorba de o catastrofă națională acest COVID? Cu o rată de vindecare de 99%, cât de catastrofal poate fi? Până și gripa clasică e mai mortală.... Și, ca să nu începeți cu prostii de tip Putin, Rusia și altele, vă spun că sunt împotrivă oricărui tip de dictatură. Inclusiv a dictaturii medicale. V-ați întrebat de ce nu se declară oficial pandemie? Simplu: pentru că pandemia este parte din clauzele de FORȚĂ MAJORĂ, una din clauzele oricărui contract din lumea asta. Iar clauza aia permite închiderea oricărui contract în faza în care l-a prind declanșarea acelei clauze. Ia imaginați-vă acum ce înseamnă pentru Statul român să declare oficial stare de pandemie. Toate contractele pe care Statul le are vor fi pierdute. Cu tot cu bani. Deci, unde e înșelăciunea? Eu zic să nu vă mai uitați la televizor... Cu tot respectul...

0 (2 voturi)
Realist
11.04.2021, 21:24:01

S-a trezit si gaga "Lucris" vorbind - lumea toata e intr-o criza fara precedent, unii ingroapa mortii cu excavatorul - dar nuuuuu, astea nu-l impresioneaza pe domnu' Lucris :))

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările