Societate

articolul anterior articolul urmator

În Timişoara, românii oamenii se pot imuniza anti-Covid şi noaptea. Marian este primul pacient din România care s-a vaccinat la miezul nopţii

2
20 Apr 2021 08:13:38
Autor: Lorena Mihăilă
Foto Arhiva Adevarul
Foto Arhiva Adevarul

Centrul de imunizare de la Spitalul Judeţean Timişoara funcţionează non-stop şi are 8 fluxuri de vaccinare. În prima noapte, au fost vaccinaţi 14 oameni, primul fiind Marian Şeitan. Personalul medical administrează aici doar serul Pfizer.

Marian şi soţia sa s-au programat acum trei zile, iar azi-noapte au primit prima doză de vaccin anti-COVID.

„Mă simt bine, pentru că pot să vin la orice oră să mă vaccinez. Nu mai stau ziua la coadă 20-30-40 de persoane în faţă”, a spus Marian Şeitan, pacient.

Aceştia nu au ştiut că se pot vaccina şi pe timp de noapte, iar Ana Şeitan a sunat la DSP pentru a se asigura că nu e eroare de sistem.

Centrul de vaccinare non-stop s-a deschis în urmă cu o lună. Însă, platforma nu a permis programările pe timp de noapte.

„În această perioadă însă, nu a scăzut numărul de programări, în cadrul acestui centru, ci pur şi simplu am condensat persoanele care ar fi trebuit să fie vaccinate într-o perioadă de 24 de ore, în perioadă de 12 ore”, a afirmat Raul Pătraşcu, manager – Spitalul Judeţean Timişoara, conform Mediafax.

Medicii au muncit de 2 ori mai mult şi au reuşit să vaccineze în jur de 500 de persoane pe zi. Simona Tămăşan, coordonatoarea centrului de vaccinare non-stop, a spus că a fost o muncă asiduă şi că a fost nevoie de suplimentarea personalului pentru a face faţă tuturor programărilor.

CENTRU DE VACCINARE NON-STOP

  • 8 fluxuri
  • 240 locuri / zi
  • 240 locuri / noapte
  • 2 doctori / tură
  • 4 asistente / tură
  • 2 registratori / tură

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

ovidiu preda
20.04.2021, 08:24:28

E bine de ca stiut ca doar romanii oameni

-3 (3 voturi)
Sorin Ionascu
20.04.2021, 10:25:45

"În Timişoara, românii oamenii se pot imuniza" Vezi, e articulat. De aia ai luat minusuri. LOL!!!!!!!!!!!!!!!!!

Modifică Setările