Societate

articolul anterior articolul urmator

UPDATE Un bărbat de 37 de ani răpus de gripă. Numărul total al victimelor ajunge la 93

1
7 Feb 2019 13:22:03
Autor: Claudia Spridon
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

93 de persoane au murit până joi seara de gripă. anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

UPDATE 93 de persoane au murit din cauza gripei, potrivit ultimei informări făcute, joi seara, de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ultima persoană care a murit de gripă este un bărbat de 37 de ani, din judeţul Călăraşi, confirmat cu virus gripal tip A.

Ţara cu cea mai intensă circulaţie a virusului gripal 
 
Potrivit Centrului European de Control al Bolilor Transmisibile, România este ţara cu cea mai intensă circulaţie a virusului gripal din întreaga Uniune Europeană. Mai exact, în România circulaţia virusului este considerată a fi ridicată, în timp ce în Bulgaria şi Ungaria, ţări care au declarat epidemia de gripă înaintea noastră, circulaţia virusului gripal este medie. 
 
În ceea ce priveşte tipul virusului, cel predominant în România este virusul A H1N1, pandemic, la fel ca în Bulgaria, Serbia, Ungaria sau Republica Moldova. În Franţa predominant e virusul de tip A, în Ucraina predominant e virusul de tip AH3 şi în Turcia la fel. Ca răspândire, virusul gripal face ravagii în Bulgaria, Ungaria, Bosnia Herţegovina, Croaţia, Spania şi chiar şi în ţările nordice. 
 
„Populaţia trebuie să fie compliantă la măsurile pe care specialiştii le recomanda. Există alte ţări cu o circulaţie intensă a virusului gripal: Portugalia, Franţa, Austria, Macedonia, Danemarca, Norvegia, Suedia şi Estonia. Măsurile trebuie aplicate. Ştiam că va creşte în intensitate această circulaţie a virusului gripal. Nu cerem populaţiei decât să aplice măsurile pe care le-am transmis şi să nu uite că este iarnă şi este gripă”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Un cititor
7.02.2019, 14:42:27

Banala gripa a ajuns un pericol pt romani. Imunitatea romanilor este la pamant ! Poluarea ! Nu se face nimic, inafara de a maslui masuratorile din afisajele aparatelor montate in orase. Acelea arata un aer de munte, in realitate , nu poti respira ! Guvernul se tine de hotii ! De pomene, nu le ajunge buuuuugetul Veoricai. E "praf". Primarii, in loc sa cerseasca mafiotului, mai bine si-ar taia pomenele primite. Salarii fara sustinere in economie, ....primite cu autoservire. Fiecare dupa plac ! Opozitia, a verificat vreodata aceste afisari electronice ?! Cat de reale sau masluite sunt ele ?!