UPDATE Încă doi bebeluşi cu sindrom hemolitic uremic, aduşi la „Marie Curie”. Unul dintre ei este în stare gravă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi copii din Feteşti, unul de şase luni şi un altul de opt luni, au fost aduşi la Spitalul Marie Curie din Capitală, cei doi fiind diagnosticaţi cu sindrom hemolitic uremic.

Potrivit doctorului Mihaela Bălgrădean, şefa secţiei de Nefrologie de la Marie Curie, unul din cei doi micuţi este în stare gravă şi a fost trecut pe dializă peritoneală. Ambii micuţi au fost aduşi din Feteşti. 

Până să fie transportaţi de urgenţă în Capitală, în spital mai era internat un singur copil cu sindrom hemolitic uremic, mai exact, copilul din Mioveni, plimbat între spitale timp de 12 zile. 

Medicii specialişti au mai anunţat că, pentru toţi cei 11 copii trataţi în secţia de nefrologie a unităţii sanitare bucureştene faza acută a afecţiunilor s-a încheiat. Aceştia vor râmâne însă sub supraveghere la distanţă.

Ministrul Sănătăţii: „Ancheta e departe de a fi finalizată”

Recent, reprezentanţii Institutului Naţional de Sănătate Publică, Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi cei ai Ministerului Sănătăţii le-au prezentat experţilor de la Centrul European pentru Controlul Bolilor Transmisibile toate rezultatele anchetelor efectuate de fiecare instituţie în parte, într-o videoconferinţă. 

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a explicat că ancheta în cazul copiilor infectaţi cu bacteria E-coli nu este finalizată. 

„În acest moment, avem numeroase probe recoltate din lanţuri de magazine etc., iar rezultatul care a fost dat publicităţii de către Institutul Cantacuzino reprezintă o mică fotografie din tot acest proces.  În acest moment, mi se pare precoce şi chiar greşit să interpretăm din nou fragmenţele dintr-un întreg care este mult, mult mai vast”, a declarat şeful de la Sănătate. 

Brânza de la Brădet nu e responsabilă de îmbolnăviri

Potrivit unui comunicat de presă, au fost prelevate trei tulpini umane, obţinute de la un copil din Argeş, unul din Sibiu şi un altul din Bacău, toţi diagnosticaţi cu E.coli tip VTEC O26, la care s-au adăugat şase tulpini de E.Coli O26 prelevate dintr-un lot de brânză de la Brădet (două tulpini) şi din carne de pui (patru tulpini).

„Tulpinile de la copii sunt diferite între ele (confirmând aşteptările întrucât nu erau indicaţii de înrudire epidemiologică a cazurilor respective) şi diferite de cele din brânză şi carne (din nou confirmând, întrucât nu existau date epidemiologice sugestive că aceste alimente ar fi fost consumate de vreunul dintre copii)”, a declarat Adrian Ionel, directorul general al Institutului Cantacuzino. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite