Societate

articolul anterior articolul urmator

Încă un medic fals a fost descoperit în România. Poliţia şi procurorii, sesizaţi

20
8 Feb 2019 16:18:48
Autor: Claudia Spridon
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Încă un medic fals a fost descoperit în România. Din primele informaţii, noul medic fals a fost descoperit în urma anchetei făcută de Colegiul Medicilor din Bucureşti şi Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.

În acest caz au fost sezizaţi poliţiştii şi procurorii. „În urma verificărilor demarate la DSPMB după ce s-a constatat că a fost eliberat un cod de parafa în mod ilegal, a fost indentificat un al doilea caz asemănător. Pentru că există  în desfăşurare o anchetă demarată de Poliţie şi Parchet, nu putem face publice alte date legate  de acest caz”, a transmis, vineri, Ministerul Sănătăţii.
 
Reprezentanţii instituţiei anunţă că se continuă verificările la DSPMB şi vor pune în continuare la dispoziţia organelor de anchetă toate informaţiile obţinute în urma acestor verificări.
 
„Facem precizarea că cele două persoane care au obţinut cod de parafa în mod ilegal  nu mai prestează servicii medicale. Ministerul Sănătăţii va întreprinde toate măsurile  necesare pentru a asigura pentru pacienţi servicii medicale în condiţii de maximă siguranţă, în concordanţă cu reglementările legale în vigoare”, au mai transmis reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.
 
Cum a pornit totul
 
Italianul Matteo Politi, acuzat că a operat în mai multe clinici private fără avea studii de specialitate şi drept de liberă practică în România, a obţinut de la DSPMB un cod de parafă, în condiţii încă nestabilite cu exactitate. Italianul a fost arestat preventive şi este cerceta pentru înşelăciune şi de exercitarea fără drept a unei profesii.
 
Cazul falsului chirurg a mai scos la iveală şi alte două nume ale unor medici care nu s-au regăsit în registrul medicilor români, a completat şeful medicilor. E vorba de doi doctori, Piero Fullone şi Iris Moscovici, care, potrivit TVR, apar pe site-ul clinicii Euromedical, cu care a colaborat şi Politi. 
„Nu ştiu cine sunt”, a spus medicul Borcean, care susţine că echipe mixte formate din personal de la Colegiul Medicilor Bucureşti şi Ministerul Sănătăţii verifică în aceste zile valididatea actelor medicilor străini care profesează în Capitală.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

20 Comentarii

geek-a-contra
8.02.2019, 16:27:37

continuati sa spati, sigur mai gasititi ceva. si apropo... citeam zilele trecute un titlu apocaliptic scris de nu stiu ce asociatie medicala, ceva cu o palma pe obrazul Ro... lokum romanasc... in sua auzi aproape saptaminal despre un excroc de genul asta si nu se impacienteaza nimeni: ii trimit la puscarie si gata, fara istericale sau palme pe obrazul mai stiu io cui....

-6 (6 voturi)
Marcel Cristea
8.02.2019, 16:54:36

For all of u who wanna play doctor, move to Romania.

-8 (8 voturi)
Musceleanu
8.02.2019, 17:14:09

O noua legislatie trebuie sa puna PUNCT la acest capitol si toate cadrele .medicale' care sint angajate in Romania la diferite clinici sau spitale sa fie trecute printr-un filtru serios . International au fost foarte multe victime ca urmare a incapacitati acestor ' macelari' care nu aveau nici-o raspundere morala dar nici asigurari economice de acoperire pentru clienti .

+2 (2 voturi)
otto willy
8.02.2019, 17:32:16

Legislatia e buna, dar ce sa faci daca cei ce ar trebui s-o aplice prefera BANII si nu CORECTITUDINEA... Asa-s ai nostri...

+6 (6 voturi)
Popa .Basca
8.02.2019, 17:34:55

Gata,m-am hotarat! In noaptea asta ma pun cu burta pe carte (la propriu) si de maine sunt medic.Doctor Popa! Mi se pare un nume perfect pentru un medic.

+4 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (20)