Încă o persoană a murit din cauza gripei: un tânăr de 23 de ani din Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânărul care a murit nu era vaccinat antigripal FOTO Mediafax
Tânărul care a murit nu era vaccinat antigripal FOTO Mediafax

Un tânăr de 23 de ani din judeţul Suceava, diagnosticat cu gripă, a murit pe 4 februarie, fiind al doilea caz din acest sezon. Acesta era internat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Suceava.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, în ultima săptămână s-a înregistrat primul caz de deces în judeţ din cauza gripei, fiind vorba despre un tânăr de 23 de ani, diagnosticat cu gripă cu virusul AH1 pandemic şi având şi cancer limfatic.

Tânărul, care nu era vaccinat antigripal, a murit în pe februarie la Secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava.

Activitatea gripală evoluează cu intensitate medie, în focare locale în judeţele Iaşi şi Constanţa şi în municipiul Bucureşti şi cu cazuri sporadice în unele judeţe, morbiditatea prin infecţii respiratorii acute fiind mai crescută decât în săptămâna precedentă şi depăşind intervalul aşteptat.

În săptămâna 2 - 8 februarie 2015 s-au înregistrat la nivel naţional 84 de cazuri de gripă şi 31 de cazuri de infecţii respiratorii acute severe (SARI), potrivit Mediafax.

La sfârşitul lunii ianuarie, un bărbat de 44 de ani, din judeţul Iaşi, diagnosticat cu gripă, a murit, acesta fiind primul deces din acest sezon rece înregistrat în rândul românilor depistaţi cu virusul gripal.

De la începutul sezonului de supraveghere a infecţiilor respiratorii acute, gripei şi SARI şi până pe 10 februarie 2015 au fost confirmate 263 de cazuri de gripă.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Bucureşti - 74, Constanţa - 54, Iaşi - 47 şi Suceava 11.

Până pe 8 februarie 2015 au fost vaccinate antigripal 469.371 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Gripa a făcut prima victimă din acest an. Un bărbat de 44 de ani din judeţul Iaşi, care nu s-a vaccinat antigripal, a murit

Un bărbat de 44 de ani din judeţul Iaşi diagnosticat cu gripă a murit, acesta fiind primul deces din acest sezon rece înregistrat în rândul românilor depistaţi cu virusul gripal, potrivit datelor centralizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite