Articol publicitar

Începând cu noul an şcolar, copiii care provin din familii defavorizate pot beneficia de tichete sociale electronice pentru sprijin educaţional

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
advert

Chiar dacă educaţia este gratuită în România, există familii care nu îşi pot permite costurile ce implică mersul la şcoală pentru copiii lor, de cele mai multe ori sărăcia şi educaţia fiind direct proporţionale.

Un studiu realizat de World Vision România, în luna noiembrie a anului trecut, arată că 38% dintre părinţi cumpără mai puţine rechizite şi cărţi pentru cei mici, cu scopul de a face economii şi a putea face faţă cheltuielilor lunare.

Începând cu noul an şcolar 2021 - 2022, copiii care provin din familii defavorizate pot beneficia de tichete sociale pentru sprijin educaţional în format electronic. Ministerul Educaţiei şi Cercetării va oferi pentru aceştia un sprijin în cuantum de 500 de lei pe an, pe suport de card, emis doar de către unităţi autorizate pentru astfel de demersuri, aşa cum este Up România.

Obiectivul acestui program este de a preveni abandonul şcolar în rândul copiilor dezavantajaţi din învăţământul de stat, venind în sprijinul familiilor clasificate drept defavorizate.

Principalele categorii de beneficiari sunt din sfera familiilor vulnerabile:

  • copiii cei mai dezavantajaţi din învăţământul de stat preşcolar;
  • copiii cei mai dezavantajaţi din învăţământul de stat primar;
  • copiii cei mai dezavantajaţi din învăţământul de stat gimnazial.  

Ministerul Educaţiei şi Cercetării are la dispoziţie pentru acest proiect un buget total de 130 milioane de lei, sume acordate din fonduri externe nerambursabile.

Tichetele sociale oferite în sprijin educaţional vor putea fi utilizate pentru achiziţia de materiale şcolare, precum: rechizite, articole de papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane şi alte articole necesare în şcoli şi grădiniţe. De asemenea, tichetele pot fi folosite şi pentru achiziţia de articole de încălţăminte şi îmbrăcăminte necesare mersului la şcoală.

Cardul cu tichetele sociale pentru educaţie poate fi utilizat în termen de 12 luni de când a fost alocat şi nu va permite retragerea banilor de pe acesta sau preschimbarea tichetelor în numerar.

Cardurile pot fi utilizate în magazinele afiliate companiilor emitente, precum este Up România, unitate specializată în emiterea de tichete de valoare (tichete sociale, vouchere de vacanţă, tichete sociale de grădiniţă etc.)

Fiind acreditată de către Ministerul de Finanţe inclusiv pentru emiterea de tichete pe suport electronic pentru sprijin educaţional, în această calitate, Up România oferă agenţilor economici locali posibilitatea de a face parte din reţeaua sa de unităţi partenere, astfel încât aceştia să poată accepta la plată tichetele pentru sprijin educaţional. Astfel, orice comerciant de rechizite şcolare, cărţi, articole vestimentare, poate deveni afiliat al programului.

Cum te poţi alătura acestui demers de a sprijini educaţia

Orice agent economic ce comercializează produse necesare copiilor pentru a putea merge la şcoală sau grădiniţă precum rechizite, articole de birotică şi articole de încălţăminte şi îmbrăcăminte pot lua parte la acest efort de reducere a ratei de abandon şcolar. Dacă deţii sau conduci un astfel de business, prin simpla înrolare în reţeaua de parteneri afiliaţi, acceptând, astfel, plata cu tichetele sociale pentru sprijin educaţional, vei susţine educaţia şi vei sprijini comunităţile şi mediul de afaceri din România.

Află AICI cum poţi deveni partener afiliat Up România. Alternativ, ne poţi scrie pe adresa de e-mail: afiliati@upromania.ro sau ne poţi contacta la telefon, la numărul: 021 312 64 90.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite