Începe să-mi placă România şi „normalul“ ei

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Săpunul „Păsărica fericită” (sursă foto

Nu mă dă patriotismul afară din casă, dar nici din ţară. Pur şi simplu sunt mulţumit de faptul că-s român. Puteam să mă nasc într-o familie extraordinar de săracă din SUA, Anglia, Finlanda, ori într-o burghezie incredibilă în Somalia, India, Congo. Da, există (câteva) familii bogate şi acolo.

Şi da, suntem o ţară relativ săracă, cu o corupţie deja patologică, o răutate emblematică şi un spirit de bişniţari, dar HEI! la noi umorul e legal şi, brusc, jurnalismul în România a devenit printre cele mai sigure meserii din lume. Aici se moare de foame, nu de glonţ. Poţi să suferi cel mult mireasma unui dos pe care, benevol, îl suporţi. 

Trăiesc în ţara în care preoţii/politicienii sunt ipocriţi, râdem de ei, mergem mai departe. Ţara în care se inventează săpunul „Păsărica fericită”, cu toate că igiena nu-i punctul nostru forte şi-n autobuze miroase a „Guguştiucul deprimat”. Dar nu-i ca-n Arabia Saudită unde s-a interzis construirea oamenilor de zăpadă pe motiv că nu respectă religia şi „stimuleaza eroticul”. Ce viaţă sexuală trebuie să ai ca să-ţi doreşti o seară „fierbinte” cu un om de zăpadă? Şi eu care credeam ca utilizatorii păpuşilor gonflabile n-au imaginaţie...

Şi auzind că-n Rusia e interzis să conduci dacă eşti gay, travestit, transexual, fetishist, sado-masochist, voaiorist, îmi dau seama c-o „ardem” chiar bine. Nu-mi imaginez ca-n traficul din România să te lovească unul în fund doar din plăcere, nu prostie.

Aşa că-i bine. Să ne mai bucurăm o zi de România.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite