Societate

articolul anterior articolul urmator

ÎPS Calinic: Eu m-am temut mereu şi mă tem. Decât să mă puneţi să fac un botez, mai bine urc munţii şi îmi văd de treabă, fac alpinism

7
13 Feb 2021 19:32:25
Autor: News.ro

Arhiepiscopul de Argeş şi Muscel, ÎPS Calinic, a anunţat că a trimis o scrisoare parohiilor din judeţ, prin care solicită preoţilor să nu facă botezul copiilor, dacă au îndoieli, iar cel care totuşi face botezul, să fie însoţit. ”Eu m-am temut mereu şi mă tem. Decât să mă puneţi să fac un botez, mai bine urc munţii şi îmi văd de treabă, fac alpinism”, afirmă prelatul.

”Am dat aceste îndrumări ca preotul care nu are siguranţă, nu are încredere nici în el, care se îndoieşte, neapărat el să nu mai facă  botezul. Să cheme, că sunt destui colegi, vecini în cuprinsul protopopiatului şi este obligatoriu ca să fie însoţit şi ajutat”, a declarat ÎPS Calinic, arhiepiscopul de Argeş şi Muscel la Digi24.
 
Arhiepiscopul a mai declarat că preotul care este solicitat să boteze un copil, ar trebui să se ”dumirească”, dacă bebeluşul este sănătos sau născut prematur.
 
”Preotul, când este solicitat trebuie nu neapărat să facă un chestionar atât de aspru şi de mare ştiinţă, dar trebuie neapărat să se dumirească el, dacă copilul este sănătos, născut înainte de vreme, cum se manifestă”, a mai declarat ÎPS Calinic.
 
Arhiepiscopul de Argeş a mai precizat că el s-a temut mereu să boteze copii şi că decât să facă un botez, mai bine urcă munţii.
 
„Unii spun că e copilul pe moarte şi-l botează şi aşa. Păi dacă el e pe moarte şi-l botezăm, adică hai să ne grăbim să facem, să dregem. Cine acceptă aşa ceva, grabă aceasta, nu-i de recomandat, Doamne fereşte! Însă, oricum ar fi, tot e pericol cu introducerea capului în apă a copilului. Oricum toată lumea se teme, să ştiţi. Eu m-am temut mereu şi mă tem. Decât să mă puneţi să fac un botez, mai bine urc munţii şi îmi văd de treabă, fac alpinism”, a mai declarat ÎPS Calinic.
 
Reacţia Arhiepiscopului de Argeş şi Muscel vine după ce, recent, la Suceava, un bebeluş de şase luni a murit după ce a fost botezat. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Ludwig
13.02.2021, 19:51:11

HAi ca-mi place de smecherul asta! bate cuba cu geambasu`! Macar a fost sincer si a zis ca e pericol plus ca schimba protocolul botezului. Parca era mai bun ca patriarh decat Daniel privire rea sau Mache Spagoveanu-turnatorul la secu...

+1 (5 voturi)
kitty kat
13.02.2021, 20:12:48

Atunci schimbå-ti meseria! Så aruncati doar cateva picåturi de apå pe capul copilului e greu oare? La catolici, protestanti asa se procedeazå si asa ar trebui så faceti si in RO. De ce så risc viata copilasului meu in mainile voastre?

-1 (3 voturi)
Realist
13.02.2021, 20:22:53

E chiar caraghios nenea, e ca si cum ar zic unul "-Sunt electrician, dar te rog sa nu ma pui sa schimb o priza, orice dar nu o priza !" Desigur, noi pricepem ca spune pe ocolite ca practica scufundarii copiilor e periculoasa si se dezice ! Macar atat, are o umbra de bun-simt !

+7 (11 voturi)
leonard crassas
13.02.2021, 21:01:08

Eu zic sa-ti faci de fiecare data o colonoscopie, de ce sa te sui pe munte la o varsta inaintata?!!

-3 (5 voturi)
Paun Al
13.02.2021, 22:21:14

"Decât să mă puneţi să fac un botez, mai bine urc munţii şi îmi văd de treabă, fac alpinism" Altfel spus, pe langa ca se pot intampla accidente .. este un ritual lipsit de orice semnificatie spirituala, crestina pentru un copil de cateva saptamani, sau luni..

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările