Şcoala 133 în care s-a făcut o igienizare îndoielnică în urma căreia 18 copii au ajuns la spital va fi închisă 72 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şcoala 133 din Capitală va rămâne închisă cel puţin trei zile
Şcoala 133 din Capitală va rămâne închisă cel puţin trei zile

Conducerea Ministerului Sănătăţii a anunţat marţi seară că şcoala 133, unde 18 copii au ajuns la spital cu dureri de cap ca urmare a dezinsecţiei îndoielnice, va rămâne închisă 72 de ore.

„Urmarea primelor verificări, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSPMB) au luat ca prima măsură închiderea operativă a unităţii de învăţământ pe o durată de 72 ore. Controlul DSPMB continua, un raport va fi prezentat ministrului Sănătăţii”, se arată într-un comunicat al MInisterului Sănătăţii.

Momentan, nu sunt precizate cauzele stării de rău pe care au acuzat-o elevii, acestea fiind investigate de specialişţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi cei ai Primăriei Sectorului 4. Însă specialiştii susţin că Insectum şi Bionet, substanţele folosite la deratizarea din Şcoala 133 nu trebuie combinate, arată Mediafax.

Insektum şi Bionet sunt substanţele folosite la deratizarea de la Şcoala 133 din Capitală, potrivit procesului verbal al acţiunii, au informat reprezentanţii ISU. Potrivit unor surse apropiate intervenţiei, cele două substanţe nu trebuie combinate în cadrul unei deratizări.

La rândul lor, reprezentanţii Primăriei Sectorului 4 au precizat că situaţia a debutat în jurul orelor 14.00, adică în schimbul al doilea al cursurilor, când la cabinetul medical al unităţii de învătământ s-a prezentat o elevă de clasa a VIII-a, ce acuza dureri de cap şi stări de ameţeală.

”Împreună cu conducerea şcolii şi a medicului şcolar, copila şi bunica acesteia au solicitat, prin intermediul sistemului de urgenţă 112, prezenta unui echipaj medical.  Ulterior apelului telefonic la 112, la faţa locului s-au prezentat 9 ambulanţe, echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (inclusiv un echipaj C.B.R..N) precum şi echipe ale Direcţiei de Sănătate Publică. În timpul procedurilor de evacuare a unităţii de învăţământ, alţi 22 de elevi au acuzat o stare de rău, usturimi ale mucoasei nazale şi usturimi ale ochilor şi gâtului, aşa că aceştia au fost preluaţi de ambulanţe şi duşi la spitalele Marie Currie şi Grigore Alexandrescu din Capitală”, a transmis Primăria Sector 4, printr-un comunicat de presă.

Filmul evenimentelor

În jurul orei 14:28 a fost anuntat la numarul de urgenta 112 faptul că la Scoala nr. 133 din sectorul 4 sunt mai multi copii care prezintă cefalee (durere de cap), care ar putea fi provocată de inhalarea unui gaz.

La locul solicitarii s-au deplasat în mod progresiv 2 autospeciale de stingere şi aproximativ 15 ambulanţe.

„După evaluarea situaţiei, având in vedere numărul tot mai mare de solicitari pentru acordarea asistentei medicale, a fost luată decizia de evacuare a tuturor copiilor din sălile de clasa şi deschiderea ferestrelor pentru ventilare. La momentul anuntarii evenimentului, in incinta unitatii de învăţământ se aflau peste 500 de elevi. Concomitent, echipajul CBRN a afectuat masuratori în intreaga cladire, in urma carora s-a constatat faptul ca nu au fost depasite pragurile de alarmare, în ceea ce priveste componentele aerului”, precizează reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite