Şefa CNSCBT: „În septembrie, aproape 75% dintre cazurile confirmate şi 90% din decese au survenit la navaccinaţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Test covid - coronavirus / FOTO Shutterstock

Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, a transmis în cadrul unei conferinţe de presă că, în luna septembrie, aproape 75% din totalul cazurilor care au fost confirmate şi 90% din totalul deceselor care au fost înregistrate au survenit la persoane nevaccinate.

„Din totalul persoanelor vaccinate până în prezent, indiferent că vorbim de cele cu o doză, infectate după prima doză sau infectate după a doua doză, doar 1,3% s-au infectat deşi erau vaccinate", a explicat Pistol.

  Aceasta a precizat că 29.000 de persoane vaccinate cu o doză s-au infectat cu virusul.

„Din numărul total de cazuri confirmate până în prezent post vaccinare, cei care au făcut doar o singură doză s-au infectat într-un număr de 28.929 ceea ce reprezintă un procent de 0,54 la sută din cele aproximativ 5 milioane 300 de persoane vaccinate în România.

Peste 50%, mai exact 53,56% la sută dintre aceştia s-au infectat în primele 14 zile după ce au primit prima doză ceea ce ne permite să tragem concluzia că este foarte posibil că nu avuseseră timp suficient să dezvolte imunitate”, a declarat Adriana Pistol.

Ea a mai afirmat că în urma schemei complete de vaccinare s-au îmbolnăvit de COVID 38.000 de persoane.

„Referitor la persoanele care au fost infectate după administrarea a două doze acestea sunt în număr de 38.604, ceea ce reprezintă 0,72 la sută din totalul persoanelor vaccinate în România cu două doze, acestea, într-un procent de 70% au fost confirmate după administrarea dozei a doua la un interval de peste 120 de zile, deci peste patru luni. ”

Conform acesteia, „98,7% din persoanele vaccinate au fost protejate până în prezent şi nu au dobândit infectarea”

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite