Societate

articolul anterior articolul urmator

Şeful Gărzii de Mediu: Nu vom fi niciodată groapa de gunoi a continentului

5
10 Jun 2021 20:15:24
Autor: News.ro

Comisarul şef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a transmis, joi seară, că România nu va fi niciodată groapa de gunoi a continentului, după ce a fost descoperit un nou container cu deşeuri care urma să ajungă în Vrancea. ”Structurile de crimă organizată din domeniul deşeurilor sunt o ameninţare permanentă pentru sănătatea noastră”, a afirmat Berceanu.

”Nu vom fi niciodată groapa de gunoi a continentului! Un nou container cu produse electronice second-hand din UK urma să fie dus în Vrancea. La verificarea în Portul Agigea Garda de Mediu şi Garda de Coasta au găsit televizoare cu ecranul spart, frigidere vechi de 30 de ani şi deşeuri din plastic. Sub masca electronicelor SH se încearcă permanent introducerea în România a Deşeurilor de Echipamente Electrice şi Electronice DEEE”, a scris, joi, pe Facebook, Octavian Berceanu.
 
Acesta a anunţat că deşeurile or fi expediate în ţara de provenienţă şi s-a deschis dosar penal.
 
”Structurile de crimă organizată din domeniul deşeurilor sunt o ameninţare permanentă pentru sănătatea noastră şi natura în care trăim”, a mai scris Berceanu.
 
Un container cu nouă tone de deşeuri a fost descoperit de autorităţi, joi, în Portul Constanţa Sud-Agigea, acesta sosind din Marea Britanie şi fiind destinat unei firme din judeţul Vrancea. În container erau produse electrocasnice second-hand, iar în acte erau trecute mobilier şi jucării.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Utilizator Adevărul
10.06.2021, 20:17:53

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
10.06.2021, 20:34:27

Comentariu considerat abuziv.

Realist
10.06.2021, 20:36:05

Mai nea Berceanu, poate vrei sa spui "nu vom MAI fi niciodata groapa de gunoi a continentului" - caci in presa curg stirile despre diverse containere-tiruri-vapoare cu depistate cu deseuri ... cand ati inceput in fine sa si controlati, s-a aratat hidoasa realitate ...

+2 (2 voturi)
kitty kat
10.06.2021, 22:59:07

Deja sunteti de 30 ani incoace! Lozincile tale sunt egale cu un mare zero barat. Mafia e ramificatå peste tot. Sper så rezolvati, dar e greu.

+1 (1 vot)
corect roman
11.06.2021, 03:08:16

Deja suntem.

Modifică Setările