Iohannis convoacă CSAT pe tema noului coronavirus: „Nu avem niciun caz înregistrat, dar trebuie să fim pregătiţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Adevărul
Imagine: Adevărul

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni seară, că a decis convocarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) miercuri pe tema noului coronavirus.

„Lucrurile s-au schimbat rapid în ultimele zile în ceea ce priveşte numărul de cazuri din Europa, în special în Italia. Situaţia de acolo generează multă îngrijorare în rândul cetăţenilor români, date fiind legăturile strânse şi comunitatea de români de acolo. Sunt în contact cu instituţiile pentru a monitoriza ce se întâmplă cu zonele unde sunt oameni în carantină”, a dat asigurări şeful statului, citat de Digi24.ro.

„Vreau să fiu foarte clar: nu avem niciun caz de coronavirus înregistrat în România până în prezent, dar va trebui să fim pregătiţi” a subliniat preşedintele.

„Am decis să convoc CSAT pentru miercuri, 26 februarie, la ora 14:00 pentru a discuta strategia de combatere a unei potenţiale epidemii la nivel naţional”, a anunţat Klaus Iohannis.

El a adăugat că autorităţile române au luat măsurile care se impun, dar trebuie să se insiste pe măsurile de comunicare eficientă şi informare corespunzătoare.

„Fac un apel la calm către cetăţeni să respecte regulile de igienă şi să se informeze corect. Fac un apel la mass-media să evite senzaţionalul şi stirile care pot amplifică sentimentul de panică”, a cerut preşedintele. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite