Societate

articolul anterior

Ţara ca o pradă

10
13 Aug 2020 09:34:00
Horia Blidaru
Poliţiştii acuză: lumea interlopă beneficiază de protecţie şi informaţii din partea ”cârtiţelor” aflate în funcţii importante
Poliţiştii acuză: lumea interlopă beneficiază de protecţie şi informaţii din partea ”cârtiţelor” aflate în funcţii importante

Ceva e tare putred în Poliţia Română, dacă au ajuns lucrătorii săi să strige în gura mare că nu-şi pot face datoria din cauza complicităţii mafie – politicieni – şefi din Poliţie. Îi aude cineva pe specialiştii Serviciului Grupuri Infracţionale sau România devine, într-un mod accelerat de criza pandemică, un sat fără câini, la cheremul lupilor turbaţi?

Lucrătorii Serviciului Grupuri Infracţionale din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au reacţionat la ceea ce ei numesc atacuri şi denigrări în presă. ”În prezent, se duce o luptă pentru discreditarea şi desfiinţarea noastră, atât din interiorul poliţiei, cât şi din partea lumii interlope care, prin intermediul relaţiilor în toate sferele, încearcă să ne determine să ne oprim din activitatea noastră”, scriu poliţiştii din brigada anti-clanuri interlope. E vorba de structura care a cercetat şi efectuat arestări în rândul tuturor marilor grupări infracţionale din Bucureşti. Numele lor ţin periodic capul de afiş al actualităţii, încât Duduienii, Pienii, Caranii, Sportivii, Ştoacă, Chira, Calu, Cămătarii ori Vancică au ajuns să fie mai cunoscuţi în societate decât membrii Academiei Române.

Poliţiştii din temutul Serviciu Grupuri Infracţionale spun lucrurilor pe nume, în contextul în care cazul Pian a aruncat o umbră asupra Poliţiei Române: ”Prin relaţiile pe care şi le-au construit în lumea politică, în presă şi în rândul „colegilor noştri”, reprezentanţii grupărilor interlope încearcă să ne oprească din activitatea noastră. Însă, cel mai important impediment al muncii noastre este reprezentat de îngrădirile la care am fost supuşi de către fosta conducere a Poliţiei Capitalei, îngrădiri care se simt şi azi”.

În mod normal, asemenea acuzaţii ar trebui să producă un cutremur care să determine resetarea instituţională necesară pentru ca statul român să poată ţine piept tot mai agresivei lumi mafiote.

Poliţiştii specializaţi în combaterea clanurilor interlope scriu negru pe alb că acestea controlează politicieni, şefi din poliţie şi jurnalişti.

Arătată cu degetul este, în mod direct, conducerea Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, care, anul trecut, ar fi restricţionat colaborarea Serviciului Grupuri Infracţionale cu DIICOT (Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism), trimiţându-i pe poliţişti spre infracţiuni mărunte. De asemenea, se acuză faptul că au fost promovate în poziţii de conducere persoane care au pus frână activităţii Serviciului. Schimbarea din acest an la vârful Poliţiei Capitalei a permis poliţiştilor reluarea activităţii contra crimei organizate, dar, conform scrisorii deschise, lumea interlopă se bucură încă de protecţie şi informaţii din partea unor ”cârtiţe” rămase în funcţii importante.

Zilele trecute, Adriana Săftoiu, vicepreşedintele Comisiei parlamentare de anchetă privind cazurile de copii dispăruţi, dezvăluia cazul unei poliţiste sub acoperire, infiltrată într-o reţea de trafic de persoane şi turnată de colegi din Poliţie traficanţilor. Iar mesajul acestora a fost fără echivoc: o coroană funerară pe maşină şi mesajul ”Renunţă acum, dacă nu vrei să ne ocupăm de copilul tău”.

Pandemia a determinat repoziţionări teritoriale şi conflicte în lumea interlopă. Dar şi o intensificare a activităţii infracţionale – fapt în legătură cu care Europol a avertizat serviciile de poliţie din UE încă de la finalul lunii martie, atrăgând atenţia asupra creşterii rapide a infracţiunilor şi a diversificării metodelor de acţiune.

Din păcate, iată că schimbările legislative din ultimii ani, făcute în favoarea infractorilor, dar şi politica de cadre bazată pe cumetrii, nu pe competenţă au fragilizat structuri ale statului menite să apere ordinea publică şi siguranţa cetăţeanului. Şeful Sindicatului Poliţiştilor vorbeşte franc despre complicitatea mafie – poliţie – partide politice: ”În momentul în care aceste grupări ajung la un anumit nivel, ele vor să cumpere influenţă. Influenţa o cumpără de la oamenii din zona politică, pentru că aceştia, prin clientela lor politică, pe care o au plasată în instituţiile publice şi în autorităţile statului, reuşesc să controleze anumite segmente”.

Cosmin Andreica acuză că ”politicienii primesc la sacoşă sau la pachet importante sume de bani” şi ”folosesc aceşti bani de la grupările infracţionale pentru a plăti oamenii să vină la vot, mai ales în zonele sărace”, timp în care ”anumiţi oameni sunt protejaţi pentru că fac parte dintr-un anumit partid, indiferent de culoarea acestuia”, motiv pentru care ”avem şi poliţişti timoraţi, chiar descurajaţi să îşi facă datoria”. Acest cerc vicios profită grupărilor care se ocupă de contrabandă, de tăieri şi trafic ilegal de lemne şi de trafic de carne vie în scopul cerşetoriei şi prostituţiei în regim de sclavie.

Ceva e tare putred în Poliţia Română, dacă au ajuns lucrătorii săi să strige în gura mare că nu-şi pot face datoria! Îi aude cineva sau România devine, accelerat, un sat fără câini, la cheremul lupilor turbaţi?

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Lucifer
13.08.2020, 09:56:42

Se atacă iresponsabil instituţiile statului, mai ales cele de forţă ca Poliţia, Justiţia, SRI. Da, sunt multe neregularităţi, dar cam tot aşa sunt peste tot. Iar în România este o agravantă în plus. Şi anume că guvernarea PSD+ALDE+UDMR A ÎNTREŢINUT bandele de interlopi ca pe ONG-uri. Exemplu? De 31 ani etnicii rromi votează in corpore PSD.

+10 (12 voturi)
LazyBear
13.08.2020, 10:36:06

După alegerile generale, dacă va câștiga dreapta, să i se dea USR-ului ministerul de interne, și așa zic ei că vor justiția și internele. Trebuie puși la conducere oameni care nu au avut ocazia să fie mânjiți de scursurile astea interlope.

+3 (9 voturi)
ana_
13.08.2020, 20:01:47

Nu subscriu. La justiție și interne trebuie oameni care NU pun interesele de partid deasupra intereselor cetățenilor (adică nu torpilează candidatura lui Nicușor Dan pentru mofturi interne, de partid). Faptele lor vorbesc: acta non verba.

+1 (3 voturi)
Sorin Ionascu
13.08.2020, 11:29:01

Comentariu considerat abuziv.

un motan intransigent
13.08.2020, 18:36:39

Sunt sceptic. Statul, odata acaparat de "ilegalisti" (interlopi), nu mai poate fi eliberat din stransoarea acestora. Nici el, statul, nu doreste asa ceva. Situatia e prea convenabila statului ca acesta sa isi saboteze singur avantajele puterii oculte obtinute cu ajutorul clanurilor. Singura posibilitate a neamului sa mai fie stapan pe propria lui tara ar consta in suspendarea actualului stat, in repetarea actului din data de 25 decembrie 1989. O lovitura de stat urmata de un simulacru de proces, urmata de lichidarea fizica a unei lungi liste de slujbasi de stat compromisi si de membri clanurilor, luati la rand. E fezabila ideea? Eu zic ca nu! Asa ca desarta-i speranta! Romani, pregatiti-va sa fiti serbii politicienilor paziti/sustinuti de atmata clanurilor! Ca sa ne mearga cat de cat bine, am putea chiar ceda clanurilor pe unii dintre copiii nostri spre a fi traficati in din ce in ce mai normala sclavie sexuala aducatoare tuturor de bunastare si "Banweu".

+2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările