Societate

articolul anterior articolul urmator

A doua unitate de Terapie Intensivă mobilă a ajuns la Galaţi, în contextul exploziei de cazuri de COVID-19 din judeţ

2
14 Jul 2020 15:20:19
Autor: Marian Avram
Unitatea de terapie intensivă mobilă a ajuns la Galaţi FOTO ISU
Unitatea de terapie intensivă mobilă a ajuns la Galaţi FOTO ISU

A doua unitate de terapie intensivă mobilă a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi, în contextul atingerii capacităţii maxime de internare pe secţiile de terapie intensivă a pacienţilor în stare gravă infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

Astfel, odată instalată în curtea unităţii spitaliceşti, în cursul acestei zile unitatea mobilă va fi operaţionalizată iar cele 12 paturi de terapie intensivă dotate cu  toate echipamentele necesare unei secţii de ATI, respectiv ventilatoare, monitoare şi injectomate vor servi îngrijirilor medicale care impun pacienţilor aflaţi în stare gravă ca urmare a infectării cu noul coronavirus. 

La acest moment, personalul medical care va fi responsabil de îngrijirea pacienţiilor aflaţi în stare gravă care urmează a fi internaţi în unitatea mobilă va fi format din specialişti ATI din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi.

Criza coronavirusului devine tot mai gravă la Galaţi, unde numărul de cazuri de infectare creşte alarmant, iar focarele au început să apară atât în spitale, cât şi în instituţii publice.

La Galaţi sunt, conform raportării de marţi 1.316 de cazuri de infecţie cu coronavirus.

Prima unitate de terapie intensivă mobilă a ajuns la Galaţi în noaptea de luni spre marţi,  la ordinul ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, care a criticat dur modul cum criza coronavirusului a fost gestionată medical şi administrativ.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

m lupascu
14.07.2020, 17:00:40

- nou.născutul Cetățeanu19, întrupat în organizația esede din al doilea p300

Mironov George
15.07.2020, 10:10:20

Mbalbaitul (C. Fotea - presedintele CJ Galati) ce zice? Toata ziua era prezent pe sticla la TV Galati - televiziunea de casa a PSD-ului (patronata de un alt PSD-ist marcant Florin Paslaru-secretar de stat, casatorit si cu amanta tanara la CNCAN _Consiliul National pentru Controlul Activitatilor Nucleare), unde se lauda cu investitiile facute in spitalul judetean. L-ati facut praf ca si pe cel din Suceava. Pa