Primul deces în urma infectării cu virusul West Nile: un bărbat din Dolj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto:Pixabay
Foto:Pixabay

Patru cazuri de infectare cu virusul West Nile au fost înregistrate de la începutul lunii iunie, într-unul dintre acestea persoana infectată, un bărbat din judeţul Dolj, decedând.

”De la începutul supravegherii infecţiei cu virusul West Nile (07.06.2021) până la data de 02.09.2021 s-au înregistrat 4 cazuri de infecţie cu virusul West Nile, din care la un caz a survenit decesul”, a anunţat vineri Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Un caz este în categoria de vârstă 40-49 de ani, două sunt din categoria 60 - 69 de ani şi un altul din categorie 70 - 79. În funcţie de unitatea teritorială de expunere, cazurile s-au înregistrat în judeţele: Bacău (1 caz), Olt (1 caz), Dolj(1 caz) şi în Municipiul Bucureşti (1 caz).

Decesul s-a produs la un bărbat de 63 de ani, din judeţul Dolj. Boala a debutat pe 25 august, decesul producându-se în 27 august. Diagnosticul a fost confirmat în 31 august.

Distribuţia cazurilor confirmate pe genuri (F/M=2/2 şi pe medii de provenienţă (U/R=4/0) este în favoarea mediului urban.

Recomandările pentru populaţie sunt următoarele:

- să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi,

- să utilizeze substanţe chimice repelente împotrivă ţânţarilor,

- să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (prin plase de protecţie la ferestre),

- să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, - să îndepărteze recipientele de apă statuta şi gunoiul menajer din gospodărie

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite