A fost lansat primul test care permite detectarea simultană a virusurilor responsabile de declanşarea COVID-19 şi a gripei sezoniere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Synevo România lanseaza testul RT PCR multiplex  FOTO Mediafax (arhiva)
Synevo România lanseaza testul RT PCR multiplex  FOTO Mediafax (arhiva)

A fost lansat testul RT PCR multiplex, care permite detectarea simultană şi diferenţierea virusurilor care determină boli respiratorii. Recoltarea probelor poate fi realizată în prezent în 32 de centre, amplasate în 25 de oraşe, preţul acestui test fiind de 375 lei.

Synevo România lansează, în premieră, testul combinat de depistare a ARN-ului viral SARS-COV-2 (testul de referinţă pentru diagnosticul specific de COVID-19) şi Influenza A/B (virusul gripal A/B). Testarea RT PCR multiplex depistează dacă pacientul este pozitiv la una dintre categoriile de virusuri implicate cel mai frecvent în apariţia infecţiilor respiratorii din sezonul rece, oferind medicilor informaţii cheie pentru un diagnostic corect şi rapid, în vederea administrării celui mai potrivit tratament.

„Ne bucurăm că am reuşit să facem disponibil acest test într-un interval foarte scurt de la lansarea sa internaţională, venind în sprijinul medicilor, pacienţilor şi autorităţilor implicate în gestionarea pandemiei de Covid-19. Apropierea sezonului gripal va îngreuna sensibil munca medicilor, simptomatologia pentru SARS Cov2 şi pentru virusurile gripale Influenza A şi B fiind foarte apropiată”, a declarat Antoanela Curici, director medical al instituţiei.

Testul poate fi realizat, la acest moment, doar cu programare online pe site-ul synevo.ro. Probele sunt recoltate de la nivel nazofaringian, iar rezultatele vor fi raportate autorităţilor, conform legislaţiei în vigoare pentru cele doua patologii, gripă şi Covid-19.

Testul lansat de Synevo este acreditat de Administraţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA), având o acurateţe foarte ridicată. Testul este procesat pe platforme automatizate cobas® 6800 şi cobas® 8800, unice în sistemul privat din România.

Probele pentru realizarea testului pot fi recoltate, în prezent, în 32 de centre Synevo din 25 de oraşe din ţară: Arad, Baia Mare, Bacău, Braşov, Brăila, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Focşani, Galaţi, Iaşi, Miercurea Ciuc, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Rădăuţi, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Sfântul Gheorghe, Sibiu, Suceava, Târgu Mureş, Timişoara şi Zalău.

Synevo România face parte din Medicover – unul dintre cei mai importanţi furnizori internaţionali de servicii medicale şi de diagnostic, înfiinţat în anul 1995.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite