A fost publicată metodologia pentru examenul de rezidenţiat de luna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţi la examenul de rezidentiat din 2015  FOTO Adevărul
Studenţi la examenul de rezidentiat din 2015  FOTO Adevărul

Ministerul Sănătăţii a făcut publice metodologia şi calendarul pentru examenul de rezidenţiat din 2019. Acesta va fi susţinut pe 8 decembrie, după ce legea care debloca organizarea acestuia a fost aprobată de Parlament şi promulgată de Klaus Iohannis.

„Ministerul Sănătăţii organizează concurs de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie la data de  8 decembrie 2019. Concursul se desfăşoară în centrele universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara”, arată anunţul ministerului Sănătăţii.

Concursul se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul, pe o durată de 4 ore. Întrebările sunt diferite, în funcţie de domeniu. Alegerea unui loc sau post este condiţionată de obţinerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.  Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o

singură clasificare naţională pentru fiecare domeniu. 

Candidaţii se pot înscrie la oricare din cele 42 Direcţii de Sănătate Publică cu susţinerea concursului în oricare din cele 6 centre universitare de concurs. Înscrierea se face în perioada 7 - 19 noiembrie 2019, inclusiv, iar programul de depunere a dosarelor este: luni - vineri orele 9,00 - 16,00; sâmbătă 9,00 - 14,00.

În Bucureşti candidaţii au posibilitatea de a depune dosarul atât la Direcţia de Sănătate Publică a Mun. BUCUREŞTI – Strada Avrig, nr. 72-74, sector 2, cât şi la Direcţia de Sănătate Publică a Jud. ILFOV – Str. Aviator Popişteanu, nr. 46, sector 1.

Cum arată calendarul

Direcţiile de sănătate publică judeţene, Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, respectiv ministerele cu reţea sanitară proprie, după centralizarea şi verificarea tabelelor cu candidaţii înscrişi, redactează, în ordine alfabetică, lista finală cucandidaţii înscrişi la concurs, pe domenii, pe care o vor comunica Ministerului Sănătăţii până cel târziu 22 noiembrie 2019, ora 14,00

Ministerul Sănătăţii va centraliza listele cu candidaţii şi le va defalca pe centre universitare, conform opţiunii candidaţilor. Până la data de 25 noiembrie 2019, Ministerul Sănătăţii va comunica universităţilor de medicină şi farmacie numărul de candidaţi pentru fiecare domeniu din centrul universitar respectiv, urmând ca, până la data de 27 noiembrie 2019, să transmită în format electronic listele nominale ale acestor candidaţi.

 Listele cu candidaţii admişi în concurs, pe centre universitare şi domenii, se afişează pe site-ul rezidentiat.ms.ro la data de 27 noiembrie 2019. În situaţia în care un candidat constată o eroare materială (de nume, centru concurs, domeniu, etc.) în liste va sesiza acest lucru până cel târziu la data de 29 noiembrie 2019, orele 12,00, direcţiei de sănătate publică, respectiv ministerului cu reţea sanitară proprie, unde a depus dosarul de concurs pentru a se opera corecţia necesară.

Repartizarea candidaţilor pe săli se face diferenţiat, pe domeniile pentru care sau înscris, de către fiecare universitate de medicină şi farmacie.  La data de 5 decembrie 2019, candidaţii pot afla sala şi ora începerii probei de concurs vizitând paginile de internet ale universităţilor de medicină şi farmacie sau site-ul rezidentiat.ms.ro  Cu cel puţin 24 de ore înainte de concurs, la fiecare sală se afişează lista candidaţilor repartizaţi în sala respectivă. Candidaţii ale căror dosare de înscriere au fost admise, dar în ziua concursului sunt declaraţi absenţi în sălile de concurs, nu vor beneficia de returnarea taxei

achitate pentru concurs. Beneficiază de returnarea taxei achitate pentru concurs doar candidaţii ai căror dosare de înscriere sunt respinse.

Concursul se desfăşoară în ziua de duminică, 8 decembrie 2019. 

Clasificarile se vor afişa simultan pe site-ul rezidentiat.ms.ro şi pe paginile de internet ale celor 6 universităţi de medicină şi farmacie.  Data afişării clasificărilor pe domenii este anunţată în timp util prin mass-media şi pe paginile de internet ale universităţilor de medicină şi farmacie şi pe site-ul rezidentiat.ms.ro.  Alegerea locurilor/posturilor în specialitate şi a centrelor de pregătire se face prin teleconferinţă, pe baza punctajului şi a clasificărilor anunţate, în trei zile consecutive, stabilite de comun acord între Ministerul Sănătăţii şi universităţile de medicină şi farmacie, în intervalul orar 9.00 - 19.00. C

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite