Societate

articolul anterior articolul urmator

A şasea tranşă de vaccin Pfizer BioNTech soseşte luni în ţară. Câte doze primeşte fiecare regiune

10
24 Jan 2021 17:38:06
Autor: News.ro

A şasea tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech, care constă în 92.430 de doze, va ajunge, luni, în România, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.
 
Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, fiind distribuite 92.430 de doze Pfizer BioNTech, după cum urmează:
- Centrul Regional de Distribuţie Bucureşti: 35.100 doze;
- Centrul Regional de Distribuţie Braşov: 11.700 doze;
- Centrul Regional de Distribuţie Cluj: 10.530 doze;
- Centrul Regional de Distribuţie Constanţa: 9.360 doze;
- Centrul Regional de Distribuţie Craiova: 7.020 doze;
- Centrul Regional de Distribuţie Iaşi: 11.700 doze;
- Centrul Regional de Distribuţie Timişoara: 7.020 doze.
 
"În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.
Conform calendarului de livrare, următoarea tranşă de vaccin ar urma sa fie adusă în România marţi, 26 ianuarie, iar la acest moment se aşteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare", a precizat CNCAV.
 
Etapa a II-a a campaniei de vaccinare, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum şi personalului-cheie care desfăşoară activităţi în domenii esenţiale, a început în 15 ianuarie.
 
"În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei. Pe măsură ce noile tranşe ajung în România, aplicaţia de programare se actualizează şi permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaţionale aflate în etapa curentă.
În ceea ce priveşte calendarul de livrare a dozelor, compania Pfizer a anunţat revenirea la programul iniţial de livrări către Uniunea Europeană începând cu 25 ianuarie şi va creşte numărul de doze în jurul datei de 15 februarie", a arătat CNCAV.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Ionel Marcu
24.01.2021, 17:59:25

Slab, cu 0,5% doze aproximativ săptămânal, față de numărul populației, în 100 de săptămâni ne vaccinăm 25% din populație, de două ori. Până atunci să sperăm Pandemia că trece de la sine.

+2 (2 voturi)
Camelia Sorescu
24.01.2021, 18:12:26

Atenție, stire pe ProTV, Israel după ce a vaccinat o grămadă de oameni se teme că se confruntă cu o variantă mutantă. Avem deci 4 țări, cu 4 vaccinuri diferite și 4 mutații. Anglia, Africa de Sud și Brazilia sunt 3 dintre aceste țări care folosesc 3 vaccinuri diferite și au confirmat deja 3 mutații. Acum se pare că urmează Israel, a 4-a țară și prin urmare a 4-a mutație.

-1 (5 voturi)
Ce ar spune Isus
24.01.2021, 18:20:01

Atentie la postaci care disemineaza stiri false, gen Camelia 'Septa Unella' de mai sus. Sunt platiti sa dezinformeze, sa panicheze populatia, sa polarizeze opiniile. Informati-va din surse oficiale, reputabile, si ignorati postacii platiti si bolnavii psihici de pe forumuri.

+10 (14 voturi)
Camelia Sorescu
24.01.2021, 18:36:02

Ce ar spune Iisus vă mulțumes pentru răspuns și da, aveți dreptate, am comis o mică eroare, în sensul că nu am dat linkul către pagina producătorului Pfizer unde la pagina 19 se menționează că vaccinul este în realitate experimental și că eficacitatea și siguranța sa nu sunt confirmate, lucru care urmează să se întâmple tocmai în decembrie 2023. Pentru cei care doresc să se informeze din sursa oficială, respectiv prospectul pus la dispoziție de producător, https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/comirnaty-epar-product-information_ro.pdf Iată și citatul de la pagina 19, „Pentru a confirma eficacitatea și siguranța Comirnaty, DAPP trebuie să depună Raportul final al studiului clinic pentru studiul C4591001 randomizat, controlat cu placebo, în regim orb pentru observator.” Producătorul face această mențiune pentru a se acoperi în cazul de probleme legale. Este adevărat că vaccinul Pfizer a primit o autorizare de urgență, dar aceasta are la bază un compromis similar cu principiul din drept intitulat ultima ratio, în sensul că oricum nu pare a exista o altă soluție, așa că se încearcă utilizarea acestui vaccin. În susținerea acestor afirmații vin tot afirmațiile producătorului Pfizer dar și a specialiștilor implicați în campania de vaccinare, care spun foarte clar: după vaccinare se păstrează masca și distanța socială pentru că vaccinul nu reprezintă o garanție. Aceste informații pot fi găsite pe internet pe pagini oficiale. Cât privește afirmațiile menite să mă denigreze și să mă jignească, având în vedere că vorbiți cu o femeie, o femeie care este poate mamă (nu aveți de unde să știți pentru că nu mă cunoașteți), vă recomand respectuos și de urgență ca expresia de bolnavă psihic să o asociați cu mama dumneavoastră și nu cu mine. Când o să aveți în mână fișa mea medicală atunci să îndrăzniți să faceți astfel de afirmații.

-1 (5 voturi)
Ce ar spune Isus
24.01.2021, 18:38:06

Interesant, foarte interesant... Si cum te fac toate aceste lucrui inchipuite sa te simti, Septa Unella? Iti provoaca panica? Te inspaimanta, si trebuie sa le scrii pe forumuri? Te ascultam.

+1 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările