Societate

articolul anterior articolul urmator

A treia doză de vaccin Pfizer restabileşte protecţia împotriva COVID la 95% - studii realizate în Israel

14
15 Sep 2021 19:49:44
Autor: George-Andrei Cristescu

Mai multe studii realizate în Israel arată că o a treia doză de vaccin Pfizer administrată la şase luni după primele două restabileşte protecţia dată de acest vaccin împotriva infecţiei la 95%, potrivit datelor transmise de compania Pfizer către Food and Drug Administration (FDA) şi citate de CNBC.

Studiile în desfăşurare ale Pfizer au arătat că la 4-6 luni de la a doua doză, eficacitatea vaccinului împotriva infectărilor simptomatice scade de la un maxim de 95% la 84%.

FDA a publicat miercuri rezultatele studiilor în contextul în care agenţia se confruntă cu presiuni din partea administraţiei Biden pentru a autoriza cea de-a treia doză de vaccin pentru populaţia generală încă de săptămâna viitoare. Datele au fost colectate de la 1 iulie până la 30 august, când varianta Delta era în creştere în toată ţara. Pfizer a spus că datele din programul de vaccinare din Israel, prima ţară care a început imunizarea populaţiei cu cea de-a treia doză, arată că o a treia doză „are aceleaşi reacţii adverse similare cu cele observate la a doua şi restabileşte niveluri ridicate de protecţie împotriva infectărilor simptomatice (revine la aproximativ 95% protecţie)”. 
 
Pe baza acestora, Pfizer a spus că „solicită acordarea unei doze de rapel din vaccinul Pfizer administrat intramuscular la aproximativ 6 luni după doza 2 la persoanele cu vârsta peste 16 ani”. De asemenea, compania a inclus date dintr-un studiu de fază 3, pe aproximativ 300 de persoane cu vârste cuprinse între 19 şi 55 de ani, arată libertatea.ro. O treime dintre participanţi erau supraponderali, iar o treime erau obezi, conform documentelor. 
 
Guvernul SUA a anunţat în august că cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID va fi administrată din 20 septembrie americanilor pentru care au trecut opt luni de la a doua doză de vaccin anti-COVID, însă decizia administrării acestei a treia doze de consolidare depinde de autorizarea pe care trebuie să o dea FDA.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

Edmond Wolf
15.09.2021, 19:57:57

Mai există diferențe între injecțiile cu morfină, dializa regulată, prizarea cocainei și vaccinare? Se pare că nu. Ne înțepăm regulat cu un ser periculos pentru a supraviețui unui virus mai anemic decât virusul gripal. Asta nu este vaccinare. Asta este tratament regulat al unei boli cronice care nu există. N-am nevoie de el pentru că sunt sănătos iar dacă totuși mă îmbolnăvesc și mor, asta este doar un accident.

-9 (21 voturi)
Ce ar spune Iuda
15.09.2021, 20:05:57

10 million covid deaths disagree .

0 (8 voturi)
lio
15.09.2021, 20:06:46

Amice ,cine ti-a spus ca esti sanatos ?

+7 (19 voturi)
Kelemen Jakob
15.09.2021, 20:17:17

"A treia doză de vaccin Pfizer restabileşte protecţia împotriva COVID la 95%" Ha ha ha ! Populatia (90%) injectata cu 2 doze, scenariul violet (superior celui rosu) de peste un an iar acum in loockdown! Si ei vorbesc de a treia doza! Nebunilor o sa va omoare serurile alea pe toti. Dupa violet ce culoare ati putea pune? Negru?

-8 (18 voturi)
memoire perdue
15.09.2021, 20:35:39

@ Kelemen, Israelul are 69% din populatie vaccinata cu un vaccin si 63% dublu vaccinata. 95 % este in imaginatia dumneavoastra. Cand vorbesc de populatie, asta include si pe cei care sunt sub varsta de vaccinare. Cand vaccinurile anti-covid au fost concepute, s-a luat in calcul vaccinarea numai a adultilor. Copiii si cei care nu pot fi vaccinati urmand sa fie protejati de imunitatea colectiva obtinuta prin vaccinare si imunitatea naturala a celor care au trecut prin boala. Numai ca procesul de vaccinare s-a lovit intr-un zid de imbecili care inca traiesc in evul mediu si refuza sa accepte sa se vaccineze. Pentru imunitate colectiva impotriva variantei delta este nevoie de aproximativ 85% vaccinare din întreaga populație. O asemenea rata de protectie este imposibil de obtinut la ora actuala cu propaganda sustinuta de indivizi ca dumneavoastră. O sa ajungem sa protejam haita de imbecili anti-vaccin prin vaccinarea copiilor.

+6 (16 voturi)

Vezi toate comentariile (14)

Modifică Setările