UPDATE „Academia Caţavencu“ nu mai apare pe piaţă, din cauza neplăţii salariilor. Jurnaliştii, ameninţaţi cu poliţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jurnaliştii publicaţiei au făcut şi o machetă a paginii întâi, în care anunţă că îşi suspendă activitatea FOTO Academia Caţavencu/Facebook
Jurnaliştii publicaţiei au făcut şi o machetă a paginii întâi, în care anunţă că îşi suspendă activitatea FOTO Academia Caţavencu/Facebook

„Academia Caţavencu“ îşi suspendă apariţia atât pe print, cât şi în online, deoarece „redacţia nu este dispusă să scrie gratis, la comanda administratorului de trust, cu acordul portarului şi cu supervizarea femeii de serviciu“, potrivit unui comunicat remis paginademedia.ro.

UPDATE Redactorii „Academiei Caţavencu“ au fost ameninţaţi cu poliţia după ce au decis să nu mai lucreze, potrivit unui anunţ făcut pe pagina de Facebook a publicaţiei. 

Administratorul trustului de presă, domnul Adrian Rus, l-a contactat telefonic pe redactorul-şef, Dan Mazilu, ca să-i transmită că «o să sufere foarte mult pentru ceea ce a făcut», că întrerupe imediat telefoanele de serviciu, pentru a nu putea discuta cu presa şi că mâine la prânz, redactorii AC se vor trezi cu poliţia la uşă pentru a li se ridica laptop-urile şi telefoanele mobile. Toate acestea în condiţiile în care redactorii sunt în mod legal încă angajaţi ai revistei“, au scris jurnaliştii pe Facebook.

Publicaţia „Acadmia Caţavencu“, deţinută de omul de afaceri Dan Adamescu – în prezent arestat în dosarul în care este acuzat că le-ar fi dat mită 20.000 de euro unor judecători – traversează o perioadă de criză, scrie Pagina de Media. Jurnaliştii din redacţie nu şi-au mai primit salariile şi, întrucât situaţia nu pare să fie remediată prea curând, au decis să nu mai lucreze.

Aceştia explică motivele deciziei lor într-un comunicat: „Numărul care urma să apară pe 23 iunie 2014 nu va mai apărea (sau cel puţin nu în această formulă editorială). De asemenea, se suspendă şi segmentul online al revistei – site şi pagina de Facebook. Facem acest lucru pentru că ne iubim revista, cititorii şi meseria. Şi pentru că ne respectăm pe noi înşine suficient de mult, încât să nu-i lăsăm pe alţii să ne înjosească“.

Jurnaliştii spun că decizia lor vine în urma atitudinii adoptate de directorul general al companiilor grupului de presă Medien Holding, Adrian Rus.

„Este neplăcut, dar relativ obişnuit în presă, ca salariile să nu fie încasate la timp. Însă nu e deloc firesc ca, faţă de subiectul întârzierilor salariale de luni de zile, Adrian Rus, directorul general al companiilor grupului de presă Medien Holding, să aibă următoarea poziţie, exprimată într-un e-mail, cităm:

«Daca e vorba de salarii din nou am sa v-o spun pentru ultima oara: CINE POATE CREDITA ACEASTA ACTIVITATE SI SI-O ASUMA, SA RAMINA! CINE NU, SA PLECE INSTANT! (…) ESTE ULTIMA OARA CIND MAI SPUN ACEST LUCRU! URMATOAREA DATA CIND IMI ADUCI ACEST LUCRU IN DISCUTIE (…), VA ASIGUR CA PLECATI!» (n.r.- majusculele aparţin autorului mesajului).

Putem face foarte multe lucruri pentru această revistă şi pentru cititorii ei, dar nu putem fura din portofelul soţiilor ca să putem susţine (să putem «credita»), astfel, nenumăratele şi interminabilele gafe ale celui care, chipurile, o administrează. Şi, mai cu seamă, nu putem tolera o astfel de atitudine sud-americană, de proprietar de plantaţie bananieră“, au mai precizat membrii redacţiei în comunicatul către Pagina de Media.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite