Activitatea blocului operator şi a secţiei ATI de la Institutul Marius Nasta, sistate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Inspectorii de la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti au decis să sisteze activitatea blocului operator şi a secţiei de Anestezie Terapie Intensivă de la Institutul Marius Nasta din Capitală, după ce probele prelevate de pe suprafeţe au fost neconforme. Doi pacienţi au murit în urma infecţiei cu acinetobacter în unitatea sanitară şi alte două paciente sunt infectate, în stare gravă.

Concret, măsura a fost luată după ce rezultatele probelor prelevate în cadrul autocontrolului din data de 12.02.2019 au fost neconforme, la fel ca şi cele ale probelor recoltate în data de 13.02.2019 de către reprezentanţii DSPMB din unitatea respectivă.

Potrivit unui comunicat de presă, „colectivul de epidemiologi din cadrul DSPMB consideră necesară instituirea unor măsuri mai severe de combatere şi limitare a infecţiei cu Acinetobacter baumanii în cadrul institutului”, transmite Ministerul Sănătăţii.

Sursa citată arată că reluarea activităţii va fi posibilă numai după ce se vor aplica procedurile de curăţenie şi dezinfecţie terminală, urmate de efectuarea probelor de autocontrol cu rezultate conforme. 

O bacterie ucigaşă a închis terapia intensivă de la Institutul Marius Nasta

Managerul Institutului Marius Nasta din Capitală, Beatrice Mahler, a declarat luni că starea de sănătate a celor două paciente care sunt infectate cu acinetobacter este foarte gravă. 

Institutul de Pneumologie Marius Nasta din Capitală a intrat în atenţia autorităţilor sanitare după ce doi pacienţi care s-au infectat cu acinetobacter multirezistent (infecţie nosocomială, n.red.), au murit în spital, alţi doi fiind infectaţi. Ulterior, Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a demarat o anchetă epidemiologică în unitatea sanitară pentru a vedea dacă se poate vorbi de un focar de infecţie, iar internările în secţia de Anestezie Terapie Intensivă au fost limitate. 

„Până când vom fi siguri că suprafeţele din Secţia Terapie Intensivă sunt curate şi nu sunt contaminate cu niciun germene, secţia rămâne în continuare sub supraveghere epidemiologică. Este important ca atunci când vom deschide salonul respectiv pentru noi pacienţi să fim siguri că nu există riscul să ia un germene din salon”, a spus Beatrice Mahler, managerul institutului, săptămâna trecută.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite