Acuzaţiile unei paciente de la Spitalul de Arşi: „Nu se schimbă bandajele pentru că e sărbătoare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
spitalul de arsi

„Nu se schimbă bandajele că e mare sărbătoare”, asta le-ar fi spus o asistentă pacienţilor de la Spitalul de Arşi, în ziua de Sfânta Marie, iar unii dintre bolnavi susţin că au plecat acasă şi şi-au înlocuit singuri pansamentele.

Mai mulţi pacienţi de la Spitalul de Arşi povestesc că în unitatea sanitară nu ar fi fost nici medici de gardă, pe 15 august. Trei doctori asigură garda în fiecare zi, răspund reprezentanţii instituţiei, care precizează însă că vor lua în discuţie comportamentul asistentei medicale, conform stirileprotv.ro

O tânără care a fost internată în Spitalul de Arşi din Capitală spune că a avut parte de o experienţă neplăcută, după ce o asistentă de acolo i-ar fi spus în ziua de Sfânta Marie că nu i se pot înlocui bandajele, pentru că e mare sărbătoare. Tânăra suferise arsuri solare şi câteva zile a avut nevoie de pansamente cu alcool.

Pacientă: „Am venit acasă şi l-am schimbat singură. Aveam cu mine în cameră o femeie şi am întrebat dacă schimbă pansamentul şi a zis că nu e niciun mediu astăzi şi nu schimbă pansamentul fiindcă este sărbătoare”.

De sărbătorile legale sau în weekend-uri, în spitale sunt doar medicii de gardă, infirmiere şi asistente care lucrează în schimburi. Fata povesteşte însă că până la ora prânzului, când ea a fost externată, niciun doctor n-ar fi trecut prin saloane. 

Rreprezentanţii spitalului spun că în fiecare zi, inclusiv în cele de sărbătoare, aici sunt de gardă trei medici. Iar că bandajele bolnavilor nu trebuie schimbate în fiecare zi, ci doar la indicaţia doctorului. În plus, susţin ca pacienta care a reclamat situaţia ar fi fost vindecată şi nu mai avea nevoie de înlocuirea pansamentului.

Conducerea unităţii sanitare va face o anchetă în acest caz. Managerul spune că dacă se va dovedi că angajata a greşit va fi sancţionată.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite