Societate

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Grigore Cartianu, despre legea care interzice cultul lui Ceauşescu

4
3 Aug 2015 09:33:10
Autor: Redacţia Adevărul
Vizita de lucru a lui Nicolae Ceauşescu la Întreprinderea agricolă de stat Amzacea - Constanţa (20.VI.1979) Cota 88/1979 Fototeca online a comunismului românesc
Vizita de lucru a lui Nicolae Ceauşescu la Întreprinderea agricolă de stat Amzacea - Constanţa (20.VI.1979) Cota 88/1979 Fototeca online a comunismului românesc

Jurnalistul Grigore Cartianu a vorbit la Adevărul Live despre o nouă lege promulgată de preşedintele Klaus Iohannis care interzice cultul pentru persoanele condamnate pentru genocid, dar şi asociaţiile legionare.Legea mai prevede că ”negarea, contestarea, aprobarea, justificarea sau minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a holocaustului ori a efectelor acestuia, a genocidului, a crimelor contra umanităţii şi a crimelor de război, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. Andrei Muraru, consilier prezidenţial, fost preşedinte al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), a explicat că efectul principal al acestei legi este interzicrea cultului lui Nicolae Ceauşescu, condamnat pentru genocid. „Această lege include pentru prima dată diseminarea propagandei, prin mijloace electronice”.

Legea prevede şi dizolvarea unor asociaţii, fundaţii şi partide politice, care promovează şi întreţin propagandă fascistă, legionară.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

RedAbaris
3.08.2015, 10:27:49

Putem spune ca dupa 1990 traim intr-un holocaust continuu, creat tot de bolsevici, cu acordul Occidentului? Chestia cu negarea holocaustului (evreiesc, ca la asta se refera), ca iei amenda sau faci parnaie, este de-a dreptul stupido-cretina. Nu ma mai mira nimic in tara asta.... construiti „asezaminte” pentru manipulatori politici, ca la asta va pricepeti.

+2 (2 voturi)
Molnar Attila
3.08.2015, 10:46:31

Cultul personalitatii, a noi nomenclaturi, cand va fi interzis?????ca toata ziua apar la -TV-parada modei-locuinte scunpe de protocol-excursi-recepti- fara sa faca ceva pentru -TARA.Cizmarul a facut de 100 ori mai mult.

+2 (2 voturi)
Tăunu
3.08.2015, 13:19:31

Aceasta este o lege bolşevică, anticonstuituţională. Poţi face închisoare dacă constaţi, "Pe vremea cizmarului, când era secetă cumplită, se pornea Sistemul naţional de irigaţii, aveam 4 milioane hectare irigate. Acum se pornesc rugăciunile". Culmea este că nu se ştie concret cine a a introdus acest amendament în lege. Se ştie doar că a fost introdus pe furiş, de comisia juridică a CD !

+2 (2 voturi)
Ionut Alionescu
3.08.2015, 20:53:10

legi promovate si votate de lichele...

Modifică Setările