Adevărul Live: „Domeniile Coroanei”- 130 de ani de la aplicarea conceptului „Coorporate Social Responsability” în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, de la ora 13.00, profesorul doctor inginer Nicolae Noica, fost ministru al Lucrărilor Publice şi Amenajării Teritoriului în guvernul Radu Vasile şi cronicar al „istoriei vii a zidurilor reprezentative”, a fost invitatul jurnalistului Ciprian Chirvasiu, la Adevărul Live.

Nicolae Noica, care a lansat de curând cartea fundamentală a istoriei clădirii ASE din Capitală, a vorbit despre importanţa decretării, în 1884, o dată cu a doua Constiuţie modernă a României, a  legii de înfiinţare a Domeniilor Coroanei. 

O iniţiativă legislativă care, iniţial, a avut drept scop precis completarea sumei alocate de la buget pentru reprezentarea Casei Regale a lui Carol I, dar care, mai apoi, sub extraordinara administrare, vreme de aproape 30 de ani, a lui Ioan Kalinderu, a asigurat un excedent din care s-a creat un adevărat capital naţional. 

După completarea „listei civile”, necesare reprezentării Casei Regale, suma rămasă din profit s-a întors la comunitatea care a făcut-o posibilă. Este ceea ce astăzi numim CSR- „Coorporate Social Responsability”.  România a aplicat acest concept cu 130 de ani înainte să-l importe.


Nicolae Noica, fost ministru al Lucrărilor Publice şi Amenajării Teritoriului, în studioul Adevărul Live FOTO Eduard Enea

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite