Adrian Năstase, plângere la CNCD împotriva unui jurnalist Gândul: „Mi-a afectat dreptul la libera exprimare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Năstase, înconjurat de jurnalişti la ieşirea din închisoare FOTO Marian Ilie
Adrian Năstase, înconjurat de jurnalişti la ieşirea din închisoare FOTO Marian Ilie

Fostul premier Adrian Năstase (64 de ani) a depus o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva jurnalistului Gândul Attila Biro, acuzându-l că a încălcat principiul nediscriminării şi că i-a afectat dreptul la libera exprimare, scrie gandul.info.

Adrian Năstase a fost nemulţumit de două articole, publicate pe site-ul gandul.info şi semnate de jurnalistul Attilo Biro, în care era tratată participarea lui la un eveniment al Ministerului Afacerilor Externe (MAE). Năstase consideră că prin relatarea critică despre prezenţa sa la MAE i-a fost afectat dreptul la libera exprimare şi a fost discriminat, mai notează gandul.info.

„Pe site-ul gandul.info a fost publicat în data de 16 octombrie 2014, un articol intitulat «Cât a plătit MAE din bani publici pentru evenimentul la care a conferenţiat fostul premier Adrian Năstase, condamnat pentru corupţie», sub semnătura lui Biro Attila. Ulterior, la 13 octombrie 2014, acelaşi jurnalist a publicat articolul «Năstase, invitat de MAE să conferenţieze. Învăţăturile unui fost premier închis pentru corupţie către tinerii diplomaţi. Secretar de stat: Helmut Kohl a avut conferinţe după condamnare».

Consider că aceste articole încalcă principiul nedescriminării, afectând dreptul meu la liberă exprimare şi pe cel referitor la activitatea profesională, în condiţiile în care sentinţele judecătoreşti care m-au vizat nu conţin nici un fel de limitare în această privinţă.

De aceea, vă rog să examinaţi conţinutul articolelor menţionate (pe care le anexez) şi să exprimaţi un punct de vedere“, se arată în plângerea depusă de Năstase la CNCD.


Alte ştiri despre Adrian Năstase:

Adrian Năstase a ieşit din penitenciar: „Încercările din ultimii ani cred că m-au întărit”. CTP: „Eliberarea e un fel de scuză a justiţiei faţă de Năstase Fostul premier Adrian Năstase a ieşit din penitenciar după ce a fost eliberat condiţionat de judecătorii Tribunalului Ilfov care au decis, definitiv, că acesta poate părăsi închisoarea pentru că a executat o treime din pedeapsa de patru ani şi şase luni de închisoare. Astfel, Năstase a părăsit închisoarea la doar 7 luni şi jumătate de la încarcerare.

Cum răspunde Parlamentul la cerinţele lui Adrian Năstase: „Putem lua în discuţie amnistia şi graţierea“ În primele minute de libertate, Adrian Năstase a vorbit, printre altele, de organizarea unor alegeri anticipate anul viitor, dar şi despre necesitatea unei legi a graţierii. Ambele teme lansate de fostul premier ţin de activitatea Parlamentului. Adevărul vă prezintă răspunsurile aleşilor cu privire la propunerile venite din partea lui Adrian Năstase.

Prima postare a lui Adrian Năstase pe blog, după eliberare: „Mă reobişnuiesc să nu mai aud dimineaţa sunetele celor doua uşi de metal“ Fostul premier a scris sâmbătă, pe blogul său personal, primul mesaj după eliberarea din închisoare. Cu titlul „Acasă“, Adrian Năstase a vorbit despre prima zi petrecută cu familia, dar a ţinut să explice asemănarea pe care acesta a făcut-o între dosarele sale şi cele ale deţinuţilor politici din anii comunismului.

STENOGRAME Şantajul, în cel mai pur stil mafiot - de ce a fost condamnat Adrian Năstase la patru ani de închisoare în dosarul Zambaccian Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat motivarea sentinţei din 6 ianuarie 2014, prin care Adrian Năstase a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru luare de mită şi şantaj. Motivarea sentinţei se întinde pe nu mai puţin de 214 pagini. Şantajul, în cel mai pur stil mafiot.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite