Societate

articolul anterior articolul urmator

Adriana Pistol, despre purtarea măştii de protecţie în toate zonele: Din punct de vedere epidemiologic, mi se pare o măsură care ar trebui reluată

1
24 Sep 2021 17:35:53
Autor: News.ro
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a precizat că oamenii nu trebuie să aştepte o decizie a autorităţilor în acest sens şi că pot purta masca peste tot pentru a se proteja. Foto: Pixabay
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a precizat că oamenii nu trebuie să aştepte o decizie a autorităţilor în acest sens şi că pot purta masca peste tot pentru a se proteja. Foto: Pixabay

Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, Adriana Pistol, consideră că obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate zonele, nu doar în spaţiile închise şi în cele aglomerate, este o măsură care ar trebui reluată. Raed Arafat a menţionat că nu a fost luată în discuţie revenirea la această măsură şi este doar o recomandare.

Adriana Pistol a fost întrebată vineri, într-o conferinţă de presă, dacă se impune purtarea măştii de protecţie şi în alte zone în afara celor aglomerate şi a spaţiilor publice închise. 

“Din punct de vedere epidemiologic. mie mi se pare o măsură care ar trebui reluată”, a precizat Pistol, care a menţionat că poartă masca în toate zonele. 

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a precizat că oamenii nu trebuie să aştepte o decizie a autorităţilor în acest sens şi că pot purta masca peste tot pentru a se proteja. 

“Nu trebuie să se aştepte o decizie sau o obligativitate. Doamna doctor vă spune că este recomandat ca fiecare dintre noi să poarte mască oriunde este. Dacă asta va înseamna în viitor să se traducă într-o hotărâre din nou sau ordinul ministrului, că era prin ordin dacă nu mă înşel, acest lucru se va decide. Dar recomandarea doamnei doctor este clară, este o recomandare ca oricine dintre noi să se protejeze, să poarte masca oriunde este cu alte persoane chiar dacă este şi în aer liber. Asta este venită din cauza faptului că această tulpină se transmite foarte uşor şi într-un interval mult mai scurt de contact decât tulpina anterioară”, a transmis şeful DSU. 

Arafat a precizat că nu a fost pusă în discuţia comitetului revenirea la obligativitatea purtării măştii de protecţie şi este doar o recomandare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

d4v1de 1sa
25.09.2021, 06:42:54

Cum e turcu', pardon arafat, si pistolu'... LOL

-12 (12 voturi)
Modifică Setările