Societate

articolul anterior articolul urmator

Agenţia Europeană a Medicamentului: Doza booster anti-COVID-19 cu alt ser, mai eficientă

7
22 Oct 2021 15:44:13
Autor: Daniela Serb
În mai multe ţări UE a început vaccinarea anti-COVID cu încă o doză faţă de schema completă
În mai multe ţări UE a început vaccinarea anti-COVID cu încă o doză faţă de schema completă

Imunizarea cu alt tip de vaccin anti-COVID după schema de vaccinare completă ar produce în organism un răspuns imunitar mai puternic, au anunţat specialiştii Agenţiei Europene a Medicamentului, EMA, citaţi de AFP.

Agenţia europeană a anunţat joi că studiază datele pe care le are pentru a decide dacă se aliniază unei decizii a Agenţiei Americane pentru Alimente şi Medicamente (FDA), care a decis miercuri vaccinarea cu un alt tip de vaccin decât cel utilizat la imunizarea completă. 
 
Vaccinurile anti-COVID autorizate în Uniunea Europeană sunt cele produse de Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca-Oxford şi Johnson&Johnson.
 
EMA a aprobat recent vaccinarea cu a treia doză Pfizer-BioNTech a persoanelor în vârstă de peste 18 ani şi a lăsat statele membre UE să aleagă populaţia eligibilă.
 
”Constatăm că există câteva rezultate promiţătoare în studii care confirmă că această abordare provoacă, prin anumite combinaţii de vaccinuri, un răspuns imunitar mai puternic decât atunci când se foloseşte acelaşi tip de vaccin, la o vaccinare suplimentară”, a declarat Marco Cavaleri, însărcinat cu strategia vaccinării la EMA.

Mai multe ţări au aprobat vaccinarea cu o doză suplimentară (”booster”) în vederea creşterii imunităţii persoanelor vaccinate, însă cele mai multe cu acelaşi tip de vaccin. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Victor Nagy
22.10.2021, 17:07:50

De pe feisbuk : "Cercetările arată că a treia doză crește imunitatea, astfel încât suntem protejați după cea de-a patra doză și, odată ce 80% din populație a primit cea de-a cincea doză, restricțiile pot fi ușurate pe măsură ce a șasea doză oprește auto-răspândirea. Sunt calmă și cred că a șaptea doză ne va rezolva problemele și că nu este nevoie să ne temem de a opta doză. Pentru a noua doză, faza clinică II, care a început deja, confirmă faptul că nivelurile de anticorpi sunt stabile după a zecea doză, iar în toate țările în care a fost administrată cea de-a unsprezecea doză virusul nu s-a răspândit, deci nu există niciun motiv pentru a critica ideea de o a douăsprezecea doză."

-9 (11 voturi)
Utilizator Adevărul
22.10.2021, 18:19:28

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
22.10.2021, 18:21:17

Comentariu considerat abuziv.

Sparrow
22.10.2021, 19:14:00

Cand FDA supune ceva, CDC decide altceva si EMA spune sa decida fiecare ce vrea, omul de rand pe cine sa asculte ?

A Giap
22.10.2021, 20:22:55

E ca in povestirea aia de Emile Zola, cand oamenii din doua sate se certau din cauza unei vaci, jumatate alba, jumatate neagra, fiecare vazand doar jumatate de animal si sustinand ca este a lor.

-7 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările