Alarmant Bacalaureatul a dat gânduri de suicid mai multor absolvenţi de liceu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Depresia cea mai des întâlnită cauză a sinuciderilor
Depresia cea mai des întâlnită cauză a sinuciderilor

Insuccesul înregistrat la examenul de bacalaureat i-a determinat pe mulţi liceeni să recurgă la gesturi disperate. Din păcate, numărul celor care nu au promovat examenul şi s-au gândit la sinucidere ca fiind o modalitate de a reacţiona în faţa eşecului, a ajuns la şase.

Potrivit psihologului Tudorel Butoi, sinuciderea este motivată de insucces, ia "eşecul la Bacalaureat e o traumă puternică pentru orice elev care încă nu a trecut prin traume puternice şi nu face diferenţa între un eşec şi o catastrofă".

Primul caz tragic, în care o elevă nu a mai făcut faţă presiunii Bacalaureatului, a fost înregistrat la Hunedoara. În ziua în care ar fi trebuit să susţină proba scrisă la limba română, adolescenta de 19 ani s-a aruncat de la etajul cinci al blocului în care locuia.

Eleva a fost zdrobită de caldarâm. Foto: Arhivă.

Citiţi mai multe despre acest caz: O elevă s-a aruncat de la etajul cinci şi a murit, înaintea primei probe scrise de la bacalaureat

Un caz similar s-a petrecut în Craiova, unde un tânăr de 19 ani s-a aruncat de la etajul patru, în urma unei discuţii aprinse pe care a avut-o cu tatăl său, care i-ar fi reproşat că a picat examenul. Din fericire, băiatul este conştient acum, iar starea lui este echilibrată.

image

Citiţi mai multe despre acest caz:  Elevul din Craiova care s-a aruncat de la etajul patru după ce a picat bacul este conştient. El şi-a spart oasele feţei şi urmează să fie operat

Un tânăr din Arad s-a împuşcat mortal cu arma de vânătoare a tatălui său, după ce a aflat că a picat proba de la matematică, la care a luat nota 2,95. El locuia în Arad cu mama lui, dar plecase în vacanţă la tatăl său, pădurar în Căprioara, unde s-a sinucis. 

image

Citiţi mai multe despre acest caz:  Un tânăr s-a sinucis cu arma de vânătoare a tatălui său după ce a picat bacul

O elevă din Bacău a vrut să-şi pună capăt zilelor, luând mai multe pastille, după ce a aflat că nu a luat bacalaureatul. Ea fost salvată, iar acum regretă ce a făcut.

image

Citiţi mai multe despre acest caz: O elevă din Bacău a încercat să se sinucidă pentru că nu a luat Bacalaureatul

Un alt tânăr din Braşov a intenţionat să se sinucidă după ce nu a promovat o probă a bacalaureatului. El a trimis un mesaj de adio la un post de televiziune central, iar jurnaliştii au avut timp să alerteze poliţia. Tânărul a fost salvat.

image

Citiţi mai multe despre acest caz: Un elev picat la Bacalaureat care a vrut să se sinucidă a fost salvat de poliţişti
 
La o săptămână de la afişarea rezultatelor la bacalaureat, o altă tânără a încercat să-şi pună capăt zilelor. Astăzi, o elevă din Sulina a s-a aruncat în Dunăre, dar a fost salvată la timp. Ea nu s-a prezentat la probele de la bacalaureat, iar motivul gestului său nu este clar.

image

Citiţi mai multe despre acest caz: O fată din Sulina s-a aruncat în Dunăre pentru că a ratat bacalaureatul!

În acest an, rata promovabilităţii examenului de bacalaureat la nivel naţional a fost cea mai mică din ultimul deceniu: 44,47%. Psihologii le recomandă părinţilor să fie cât mai atenţi cu copiii lor pentru a-i ajuta să treacă peste eşecul de la examen.

Citiţi aici zece sfaturi pentru părinţii elevilor deprimaţi din cauza rezultatelor slabe la bacalaureat

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite