ALERTĂ METEO Cod portocaliu de ploi abundente în 11 judeţe din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: epa-efe
FOTO: epa-efe

Meteorologii anunţă ploi torenţiale, vânt puternic şi vijelii pentru 11 judeţe din ţară. Atenţionarea de Cod portocaliu este valabilă până marţi la ora 21.

Codul portocaliu intră în vigoare marţi, de la ora 12, până la ora 21. Vor fi ploi abundente şi instabilitate atmosferică accentuată în mai multe zone din ţară.

În Moldova, precum şi în nord-estul Munteniei va ploua abundent şi torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 40...50 l/mp şi izolat 60...80 l/mp, anunţă Autoritatea Naţională de Meteorologie (ANM).

 Aversele vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină, mai arată meteorologii.

Imagine indisponibilă

Tot pentru marţi, de la ora 10, până miercuri dimineaţa, ora 03, a fost emisă şi o atenţionare de cod galben pentru cea mai mare parte a ţării. Se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi condiţii de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20...25 l/mp şi pe arii restrânse 30...50 l/mp.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite