Societate

articolul anterior articolul urmator

Alertă. Au fost retrase de la vânzare peste 5.000 de măşti pentru copii, potenţial periculoase

0
12 Feb 2021 12:12:08
Autor: News.ro
Mai multe măşti neconforme au fost retrase de la vânzare
Mai multe măşti neconforme au fost retrase de la vânzare

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a transmis o notificare în sistemul european de alertă RAPEX în legătură cu măşti pentru copii Flippy, fabricate în China, pentru care capacitatea de filtrare nu fost certificată ca atare de către organismul european relevant. Peste 5.000 de astfel de măşti au fost retrase de la vânzare.

Autorităţile române au transmis alertă în sistemul RAPEX - sistemul de schimb rapid de informatii privind produsele periculoase intre Comisia Europeana si statele membre ale Uniunii Europene - în legătură cu măşti de protecţie pentru copii FLIPPY, potenţial periculoase.
 
Produsul promovează un potenţial de protecţie împotriva particulelor virale, dar capacitatea  de filtrare nu  fost certificată ca atare de către organismul european relevant, potrivit alertei publicate de RAPEX.
Este posibil ca produsul să nu indeplinească cerinţele de sănătate şi siguranţă şi ezistă risul să nu asigure protecţia adecvată, dacă purtarea lui nu este asociată cu măsuri suplimentare.
 
Produsul nu este conform cu Regulamentul privind echipamentele individuale de protecţie  şi cu standardele europene.EN 149.
Au fost retrase de la comercializare peste 5000 bucăţi de la un operator economic din Judeţul Covasna. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările