Societate

articolul anterior articolul urmator

Alexandru Rafila: Accesul copiilor la diverse activităţi nu trebuie restricţionat

1
20 Sep 2021 14:28:53
Autor: Lorena Mihăilă

Alexandru Rafila spune că accesul copiilor mai mici de 12 ani la diverse activităţi nu trebuie restricţionat. El precizează că „Practica din Uniunii Europene nu este respectată” şi că nu există nicio precizare cu privire la copiii mai mici de 12 ani.

„Sunt câteva lucruri care nu sunt în regulă, apropos de modul în care va fi utilizat acest certificat verde. Practica din ţările Uniunii Europene nu este respectată. Nu există nicio precizare cu privire la copiii cu vârsta mai mică de 12 ani. Copiii cu vârsta mai mică de 12 ar trebui să fie scutiţi de prezentarea acestor certificate sau lucrurile legate de testare”, spune Alexandru Rafila.

Acesta subliniază că din nicun punct de vedere practic nu este posibilă testarea a milioane de copii. Deputatul PSD precizează că „Aceste lipsuri sau scăpări din hotărârea CNSU trebuie corectate de îndată şi nu trebuie restricţionat accesul copiilor la diverse activităţi”.

Potrivit hotărârii CNSU, obligaţia de a prezenta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, nu se aplică în cazul persoanelor care au vârsta mai mică sau egală cu 6 ani.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

pathfinder
20.09.2021, 14:54:44

Mai, eu tocmai am aflat de o clasa a VI-a care a fost trimisa acasa in urma unui caz de guvid. Acuma, cati or fi luat si cati dau mai departe parintilor/bunicilor, om vedea. Inca n-am scapat de virusul chinezesc.

-5 (5 voturi)
Modifică Setările