Societate

articolul anterior articolul urmator

Alexandru Rafila: Cei care se opun vaccinării sunt persoane vaccinate aproape în totalitate

4
29 May 2020 10:30:43
Autor: Laurenţiu Sirbu
Alexandru Rafila - FOTO Eduard Enea
Alexandru Rafila - FOTO Eduard Enea

Profesorul Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a declarat cu privire la legea vaccinării că aceasta reprezintă o necesitate de sănătate publică, subliniind faptul că persoanele ce se opun vaccinării sunt persoane vaccinate aproape în totalitate

„Lipsa de responsabilitate a unor părinţi care nu şi-au vaccinat copiii a dus la decesul altor copii. E o lege care nu are caracter coercitiv. Dar daca nu îţi vaccinezi copilul şi are consecinţe asupra copilului tău cât şi a altora, decizia cred că trebuie într-un fel asumată.  Există o lipsă de vaccinuri la nivel mondial. Vaccinurile se produc greu. Sunt cele mai controlate produse medicale. Orice vaccin are reacţii adverse. Cei care se opun vaccinării sunt persoane vaccinate aproape în totalitate. Nu ştiu de ce există această furie”, a declarat Alexandru Rafila cu privire la necesitatea unei legi a vaccinării.

Acesta a subliniat că legea vaccinării este una de necesitate publică.
 
„Această idee nu e ideea diabolică a cuiva. E o necesitate de sănătate publică. De ce s-au luat aceste măsuri? Pentru că au apărut boli transmisbilbile şi decese la copii. Şi s-a decis că trebuie să introduci o anumită obligativitate. Sunt ţări în care nu există această obligativitate. În Finlanda avem acoperire vaccinală de 98%. În celelalte ţări a scăzut la 80%. Lumea a devenit îngrijorată. În Italia, după introducerea acestei legi, acoperirea vaccinală a crescut cu 10-15% şi s-a ajuns la un nivel acceptabil. În momentul în care această pandemie va dispărea, toate aceste măsuri pe care la comentăm vor dispărea. Sănătatea publică nu e ceva abstract. Legea vaccinării a fost iniţiată din acest motiv, pentru că începe să devină o problemă de sănătate publică. Legea nu se numeşte legea vaccinării obligatorii, ci legea vaccinării. Nu ştiu de ce trebuie să avem această construcţie ilogică pe care îmbrăcăm în cămaşa logică. Dacă lumea nu mai face gripă, cheltuielele de medicatie nu vor mai exista. Şi sunt cheltuieli mari. Agresivitatea şi diversele încercări de intimidare a celor care sprijină vaccinarea mi se par incorecte”, a declarat Alexandru Rafila în cadrul emisiunii Marius Tucă Show.
 
În ceea ce priveşte cele mai importante vaccinuri acesta a enumerat. „DTP, vaccinul împotriva hepatitei B, vaccinul împotriva poliomielitei. Aceste vaccinuri se găsesc într-un singur produs pe nume vaccin hexavalent. Administrarea este sigură şi fără probleme. Băieţelul meu l-a făcut. Se fac doar 2-3 doze de vaccin la 2, 4, 11 luni. Se mai face vaccinul rubeolă, rujeolă, oreion. Facem 10 vaccinuri. BCG nu e un vaccin care să prevină tuberculoza. Previne formele grave, mortale ale tuberculozei. Bunica mea a murit de tubrculoză la 26 de ani împreună cu cele 3 surori ale ei, în 1926”, a mai spus Rafila. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Comandor Gherghisan
29.05.2020, 10:43:19

Rafila tu nu cumva esti reprezentant OMS?

-2 (2 voturi)
Comandor Gherghisan
29.05.2020, 12:24:32

Si OMS a "omis" sa ne avertizeze de problema Chinei!

-1 (1 vot)
Un cititor
29.05.2020, 11:17:21

Statul ar trebui sa lupte cu toata forta pt vaccinarea obligatorie. Prin diverse metode. Copiii care nu au la sf. clasei a opta vaccinurile facute sa nu fie acceptati in alte forme de inv. superior. Asta s-a mai intamplat.....cand la sf. cl. a opta se cereau vaccinurile. Este voba de colectivitati, si nu poate fiecare sa faca ce vrea. Nu le are ....sa stea acasa.

0 (2 voturi)
Edmond Wolf
29.05.2020, 13:42:58

De acord, domnule. Și cei din generația baby boomer au fost vaccinați și nu le-a fost rău din asta. Nu înțeleg însă concepția unora că trebuie să te vaccinezi obligatoriu la orice vârstă. Nici că ai putea afecta sănătatea unuia vaccinat. Păi dacă a fost „cuminte” și s-a vaccinat, cum ar putea să-i mai fie afectată sănătatea? Suntem întregi la minte? Sau nu e bun vaccinul? Cel care nu se vaccinează, își asumă responsabilitatea refuzului vaccinării însă nu are cum să-i afecteze pe cei vaccinați. Deci, nu hotărât vaccinării obligatorii a adulților!

Modifică Setările