Societate

articolul anterior articolul urmator

Alexandru Rafila spune că nu are „niciun fel de reţinere” să-şi vaccineze anti-COVID copilul de 11 ani

3
23 Jan 2022 17:46:23
Autor: Mălina Gîndu
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, susţine că nu are „niciun fel de reţinere” să-şi vaccineze anti-COVID fiul în vârstă de 11 ani: „Nu e nimic fenomenal, spectaculos. Cred că nouă ne lipseşte foarte mult partea asta de educaţie pentru sănătate”.

Rafila a explicat că nu este vorba despre curaj în ceea ce priveşte vaccinarea copilului, ci despre „o manoperă medicală care previne o boală sau posibilele complicaţii", astfel că nu are „niciun fel de reţinere”.
 
„Chiar mă întreabă când îl vaccinez. Eu nu pot să-l vaccinez înainte să existe vaccin, el va fi disponibil începând cu ziua de 26 ianuarie. Discuţiile legate de utilitatea vaccinării le ştie, l-am vaccinat şi împotriva gripei, am făcut-o şi anul trecut. Deci deja aici am o componentă pro-activă, e pregătit şi chiar mă întreabă când urmează să facem acest lucru. Nu e nimic fenomenal, spectaculos, cred că nouă ne lipseşte foarte mult partea asta de educaţie pentru sănătate, mai ales în domeniul prevenţiei, care nu înseamnă neapărat vaccinare, sunt multe alte lucruri care se leagă prevenţie”, a afirmat ministrul Sănătăţii duminică la Prima TV.
 
Ministrul spune că ar fi „un mare câştig” pe termen mediu şi lung introducerea în şcoli a unor cursuri de prevenţie în domeniul medical, considerând că acestea duc la formarea unei societăţi mai sănătoase.
 
Vaccinarea anti-COVID a copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani va începe în România în 26 ianuarie, iar programarea în platforma de vaccinare se poate face prin contul părinţilor. Pentru vaccinare, este obligatoriu consimţământul acestora sau al reprezentantului legal şi efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor, disponibil pe platforma naţională de vaccinare
 
Schema de vaccinare a copiilor se realizează cu serul produs de Pfizer, într-o doză redusă faţă de celelalte categorii de vârstă, de 10 micrograme/doză 10 µg). Administrarea dozelor de vaccin se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile, la interval de 21 de zile. Dacă se iniţiază vaccinarea la copiii care împlinesc 12 ani între administrarea celor două doze, aceştia continuă schema de vaccinare cu doza pediatrică de 10 µg.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

kitty kat
23.01.2022, 18:17:42

In alte tåri EU s-au vaccinat peste 60% dintre copiii.

ion carutasul
23.01.2022, 19:50:55

As fi interesat de istoria scolara ,universitara a domnilor ARAHAT , RAFILA . Inteligenta se mosteneste ca si suficienta intelectuala . Ultimul ministru comunist 1985-1990 dr. Victor Ciobanu a fost sef promotie 1940 al Liceului Militar Craiova si absolvent 1946 cu media 10(zece)al facultatii de medicina . Astia din zilele noastre cine au fost la scoala ?

-11 (11 voturi)
Hastur
24.01.2022, 00:40:30

Domnule Carutasul.Ce pregatire aveti dvs. in domeniu? Ca sa vorbiti despre inteligenta cuiva trebuie sa fiti mai pregatit ca el. Domnul Arafat a fost cel care a adus serviciile de urgenta la nivelul actual fara nici un ajutor, la inceput, din partea statului.Tineti minte salvarile Dacia 1310 pline de rugina si fara echipament? El le-a tras pe dreapta si le-a inlocuit cu ce vedeti acum pe drum.

Modifică Setările