Societate

articolul anterior articolul urmator

Alexandru Rafila: „Zonele turistice sunt surse posibile pentru răspândirea infecţiei”

3
2 Jul 2020 07:41:30
Autor: Călin Gavrilaş
Alexandru Rafila
Alexandru Rafila

Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă legat de aglomeraţiile din anumite zone turistice. Acesta susţine că distanţa de 1,5 metri dintre persoane este foarte importantă.

Imaginile cu aglomeraţiile de la finalul săptămânii trecute, din anumite zone turistice, l-au făcut pe Alexandru Rafila să atragă atenţia că, dacă nu se poate menţine o distanţă de 1,5 metri între persoane, atunci masca este necesară şi în aer liber, pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus.

„În general zonele turistice sunt nişte surse posibile pentru răspândirea infecţiei, mai ales dacă se desfăşoară un turism mai puţin organizat. Acolo era ceva mai puţin organizat. Nu erau zone de alimentaţie publică, hoteluri, era pur şi simplu o foarte mare aglomeraţie în aer liber”, a spus Alexandru Rafila la Digi24.

Specialistul arată că şi spaţiile deschise dar foarte aglomerate, unde nu se poate păstra o distanţă de minimum 1,5 metri între persoane, devin zone propice pentru transmiterea bolii.

„O atitudine mai fermă din partea autorităţilor care să împiedice aglomeraţiile mari de oameni se poate lua. Adică, noi am stabilit un număr de persoane care pot să stea împreună, iar dacă discutăm de 5, 6 persoane, iar acolo sunt 600... Vă daţi seama că s-ar putea încerca convingerea oamenilor, că nu trebuie să intrăm în zona măsurilor coercitive. Dacă avem suficientă abilitate cred că există posibilitatea să îi convingem pe oameni să se depărteze şi să evite aglomeraţia excesivă”, a completat Rafila.


Peste 10.000 de turişti, cu aproximativ 4.000 de maşini, au fost în weekend pe plajele sălbatice din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării. Şipe litoral au fost prezenţi zeci de mii de turişti, cele mai căutate zone fiind plajele din Mamaia Nord şi Vama Veche.

Citeşte şi:

Alexandru Rafila, semnal de alarmă: România, pe locul 3 în Europa la numărul de cazuri de infectare cu coronavirus

Rafila contrazice ipoteza lansată de Tătaru cu privire la existenţa a două tulpini Covid. Cum explică reinfectarea celor trei sibieni, deşi aveau anticorpi

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

ovidiu preda
2.07.2020, 08:21:17

drosofila habarnistovici

-1 (1 vot)
ovidiu preda
2.07.2020, 08:26:15

ar directorul OMS ne anunţă că nu coronavirusul reprezintă cea mai mare ameninţare la adresa umanităţii, ci „lipsa unei conduceri globale” este „o ameninţare mai mare decât epidemia în sine”.

-1 (1 vot)
Sorin Constantin
2.07.2020, 08:45:04

@ ovidiu..., bugetarii, cam toți, primesc vauchere de vacanță, de ce să nu le folosească ? Bugetari cărați-vă la mare, la munte, oriunde este aglomerație, poate scapă nația de căpușe !!!