Alianţa „ba DA, ba NU!“

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nici nu s-au stins ecourile cântecului de sulfină (pardon, de sirenă) că liderii PSD au sărit ca arşi.

În plin război declarat actualei puteri, când ai fi zis că nimeni şi nimic nu mai poate sta în calea forţelor ce vor să dea jos Guvernul, a căzut ca un trăznet afirmaţia Sulfinei Barbu. Suava reprezentantă a partidului de guvernământ a declarat, senină ca o zi de primăvară, că refacerea alianţei dintre PDL şi PNL este doar o chestiune de timp. Argumentul principal - aşa vor oamenii din teritoriu. Singurul impediment, în opinia dânsei, constă în nehotărârea liderului liberal, Crin Antonescu, pe care ni l-a descris ca fiind „confuz".

Citeşte şi: Democrat-liberala Sulfina Barbu încaieră PSD şi PNL

Nici nu s-au stins ecourile cântecului de sulfină (pardon, de sirenă) că liderii PSD au sărit ca arşi. Luni dimineaţă, le zbârnâiau telefoanele în draci, de parcă s-ar fi anunţat dizolvarea Parlamentului sau cine ştie ce altă nenorocire politică majoră. Cum adică, s-au chinuit atât să flirteze cu vechii lor adversari ideologici, deşi le stătea doctrina-n gât, iar aceştia încep acum să-şi facă de cap cu alţii? „Trădare, trădare! De trei ori trădare", păreau să-şi spună, în barbă, bravii urmaşi ai lui Farfuridi.

Primul s-a repezit la microfon secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, care le-a cerut tovarăşilor de Opoziţie să-şi clarifice poziţia. Pe un ton grav, asortat cu mustaţa‑i cazonă, dumnealui a precizat că vrea să afle dacă „declaraţiile reciproce de dragoste" şi „lacrimile de nostalgie" schimbate de PDL şi PNL în ultimele zile sunt sincere sau ba. Carevasăzică, „trădare să fie, dar s-o ştim şi noi", ca să rămânem în lumea lui Nenea Iancu.

A urmat un număr la fel de comic (pentru cine l-a urmărit „live") susţinut în faţa camerelor de însuşi cel vizat. Zeflemist ca-ntotdeauna, Crin Antonescu a răspuns că el n-a văzut şi n-a auzit nicio declaraţie de dragoste a vreunui liberal către foştii parteneri din Alianţa DA. Pesediştilor care văd sau aud altceva le-a transmis că probabil au halucinaţii din cauza stresului. Comentând însă prezicerile reprezentantei pedeliste, preşedintele PNL a dezbrăcat haina gentlemanului pentru a face o glumă de colţul străzii: „Nu sunt preocupat să descriu poziţia în care stă doamna Sulfina
Barbu din punct de vedere politic".

Păi, haide să vă explic eu cum stă treaba cu poziţiile. A PDL-ului este una de izolare totală; de aici, şi tentativele de a face sau reface diverse alianţe. A UDMR-ului este una de oportunism fără frontiere; orice alianţă este bună cu condiţia să rămână la guvernare. PSD-ul se conduce după principiul leninist „cine nu e cu noi e împotriva noastră". Iar PNL-ul joacă rolul de Gică Contra: orice variantă e bună, dar fără Traian Băsescu şi ai lui.

Cât despre poziţia de sulfină, domnule Crin, ea mi se pare mai demnă decât a unora dintre colegii dvs. Ca Relu Fenechiu, de exemplu, care ne destăinuia în stenogramele lui Vîntu cât de bine se-nţelege dânsul cu primarul pesedist al Iaşului. Când e vorba de bani, evident! 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite