Alianţa Pacienţilor Cronici, după tragedia de la Piatra Neamţ: „Sistemul de sănătate este o rană deschisă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Inquam Photos / George Călin
Imagine: Inquam Photos / George Călin

Alianţa Pacienţilor Cronici din România (APCR) condamnă ferm sistemul de sănătate, dar şi „politrucii care etalează la TV-uri soluţii imediate, dar de fapt nu se întâmplă nimic”. Pacienţii consideră că sistemul de sănătate este „o rană deschisă”.

„Până când lipsurile nu vor fi asumate, vom arde de vii în spitale, vom muri de cancer pulmonar înainte să fim diagnosticaţi şi vom fi ucişi lent de infecţiile nosocomiale”, au transmis pacienţii.

„Alianţa Pacienţilor Cronici din Romania – APCR - regretă tragedia de la Piatra - Neamţ şi transmite condoleanţe familiilor îndurerate! În acelaşi timp condamnă ferm sistemul de sănătate dar şi specialiştii politruci care etalează la TV-uri soluţii imediate, dar de fapt nu se întâmplă nimic, doar câştig politic de imagine! Acum toţi aceşti politruci au câştigat imaginea sumbra de la Piatra-Neamţ! Sistemul de sănătate este o rană deschisă, asemeni unei arsuri profunde şi invadată de viermi”, au transmis, luni, reprezentanţii APCR. Â

Potrivit organizaţiei, „rănile sistemului de sănătate din Romania sunt vechi, moştenite şi continuu scurmate, adâncite şi extinse de diverşi politruci, de-a lungul a peste 30 de ani”.

„Sistemul de sănătate a fost şi se află sub o asiduă tortură prin incompetenţă, nepăsare şi mize politice. Noi, pacienţii, suntem în centrul sistemului dintr-un singur punct de vedere: rănile lui se regăsesc pe trupul nostru, infecţiile lui sunt infecţiile noastre. Cancerul din acest sistem metastazează tot în noi, pacienţii. Iar în timp ce noi murim deşi am avea şanse la viaţă, acest sistem bolnav este resuscitat cât să facă loc viermilor care îl devorează pentru binele comun al partidului, oricare ar fi acela. Niciodată nu s-a dorit restructurarea completa a sistemului  şi transformarea sa într-un sistem de sănătate funcţional. Niciodată sănătatea nu a fost considerată o investiţie, ci un cost. Şi mai rău, sănătatea românilor a ajuns în mânile întinse ale unor obscuri membri de partid, mâini întinse nu să ajute, ci mâini întinse care să cerşească funcţii”, au mai transmis pacienţii.

Potrivit acestora, ceea ce s-a întâmplat la Piatra Neamţ, „reprezintă aceeaşi veche rană a sistemului, care s-a deschis sub presiunea infecţiei din interior”.

„Până când autorităţile nu vor tăia în carne vie, până când nu vor înţelege că a bandaja superficial rănile nu reprezintă o soluţie, până când lipsurile nu vor fi asumate, noi, pacienţii, şi medicii, vom continua să resimţim rănile adânci ale acestui sistem şi viermii care l-au invadat: vom arde de vii în spitale, vom muri de cancer pulmonar înainte să fim diagnosticaţi şi vom fi ucişi lent de infecţiile nosocomiale care au pus stăpânire pe spitale. Durerea e a noastră si a celor dragi nouă, nu a sistemului, iar dacă nu o rostim nici acum, nu ne rămâne decât sa număram zilnic decesele premature, exact aşa cum o facem acum din cauza pandemiei”, se mai arată în comunicatul APCR.

Pacienţii solicită Guvernului măsuri, nu declaraţii politice

APCR cere de urgenţă Guvernului României, tuturor partidelor parlamentare să hotărască urgent soluţii imediate, reale şi care să nu fie doar declaraţii politice.

„Noi, pacienţii, ne am săturat de luptele politice date pe viaţa şi cadavrele noastre şi de aceea cerem masuri imediate. Altfel, vom acţiona prin toate metodele si procedurile legale pentru a ne apăra vieţile puse în pericol de lupta politica! Spitalele trebuie să fie conduse de profesionişti, angajaţi în baza unui concurs, nu de politruci şi lipitori de afişe care-şi primesc răsplata implicării în viaţa unui partid sau altul! Vom avea la nesfârşit «accidente» şi nu vom beneficia de un sistem de sănătate cu strategii corecte si coerente”, au mai transmis pacienţii.

Aceştia cer preşedintelui Klaus Iohannis să ia atitudine. „Este strigătul disperat al pacienţilor din Romania, care-şi văd viaţa pusă în pericol de un sistem de sănătate condus de ani buni de amatori şi iresponsabili! Dumneavoastră sunteţi ultima reduta de încredere a românilor care vă obligă să luaţi atitudine, imediat şi categoric! Nu mai permiteţi politrucilor, indiferent de culoarea politică, să vă omoare poporul, cel care v-a ales în această supremă demnitate publică! Treceţi peste importanta câştigului politic dedicat campaniei şi întoarceţi-vă faţa către poporul care plânge. Deznădejdea şi minciunile politicienilor l-au copleşit şi tensiunea este maximă”, au mai precizat pacienţii, în comunicatul de presă.

Zece persoane au murit în incendiul care a izbucnit, sâmbătă, la Secţia ATI a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite