Alocaţia de stat pentru copii nu va creşte în 2014, dar cei săraci vor primi burse şi tichete pentru uniforme sau rechizite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alocaţia de stat pentru copii nu va fi majorată în 2014, a anunţat la RFI ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, discutând despre o iniţiativă parlamentară care prevedea ca acest ajutor social să ajungă la 200 de lei. Oficialul a explicat însă că statul ar putea acorda copiilor nevoiaşi tichete pentru uniforme sau rechizite.

Ministrul Câmpeanu califică recenta propunere legislativă a unor parlamentari de a majora alocaţia la 200 de lei drept ”ruptă total de realitate”, potrivit RFI.

Mariana Câmpeanu a declarat că alocaţia pentru copii rămâne neschimbată anul viitor, explicând din nou de ce nu poate stabili un ajutor de acest tip diferenţiat în funcţie de venituri şi care sunt alternativele.

"Majorarea generală a alocaţiei nu putem să o facem şi nici nu putem să o acordăm diferenţiat, pentru că s-a pronunţat Curtea Constituţională şi ca atare găsim alte forme de ajutor pentru copiii săraci: alocaţia de sprijin pentru familii a fost mărită cu 30% şi am mărit şi pragul de eligibilitate, în aşa fel încât circa 550.000 de copii pot beneficia de aceste creşteri".

Burse şi tichete pentru copiii săraci

"Alocaţia de 42 de lei o să rămână anul viitor neschimbată şi o să căutăm pe parcursul anului viitor să vedem ce soluţie găsim pentru alte forme de a sprijini copiii: burse şcolare, tichete pentru uniforme, pentru rechizite, chiar dorim să ajutăm efectiv copiii care au nevoie", spune ministrul Muncii.

Propunerea legislativă care prevede majorarea de la 42 la 200 de lei a alocaţiei de stat pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 18 ani a fost respinsă, pe 16 octombrie, de Senat, după mai multe schimburi de replici între putere şi opoziţie. Decizia aparţine Camerei Deputaţilor.

Asta, după ce săptămâna trecută, în discuţiile din Comisia de Muncă, ministrul Muncii Mariana Câmpeanu a explicat că nu sunt bani pentru majorarea cerută şi că o variantă ar fi acordarea de sume mai mari în cazul familiilor sărace şi cu mulţi copii, însă Constituţia nu permite o astfel de măsură.

Proiectul de lege a fost iniţiat de parlamentari aparţinând tuturor grupurilor, printre care şi preşedintele Comisiei pentru muncă, Liviu Pop (PSD). 


Senatul a respins proiectul de majorare a alocaţiei pentru copii. Urmează deputaţii

Propunerea legislativă care prevede majorarea de la 42 la 200 de lei a alocaţiei de stat pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 18 ani a fost respinsă, miercuri, de Senat, după mai multe schimburi de replici între putere şi opoziţie. Decizia aparţine Camerei Deputaţilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite