Societate

articolul anterior articolul urmator

Altex, Flanco şi Corsar Online, sancţionate de Protecţia Consumatorilor pentru practici comerciale înşelătoare

4
23 Aug 2019 12:52:28
Autor: Raluca Stepanov

Alertă pe piaţa de retail, după ce trei magazine importante, Altex, Flanco şi Corsar Online au fost sancţionate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor pentru practici comerciale înşelătoare.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a sancţionat, miercuri, operatorii economici Altex Romania SRL, Flanco Retail SA şi Corsar Online SRL din domeniul comercializării produselor în magazine sau online, trasând totodată o conduită aplicabilă în relaţia cu consumatorul, persoană fizică, potrivit capital.ro

Astfel, într-o fază premergătoare, consumatorii se pot adresa operatorilor economici pentru a încerca o soluţionare amiabilă, sens în care vor obţine de la aceştia un document în situaţia în care nu se doreşte soluţionare amiabilă într-un termen rezonabil (48 de ore – 7 zile pentru un răspuns în scris), iar ulterior se pot adresa online/în scris către ANPC.

În cadrul discuţiilor au fost ridicate şi problemele consumatorilor referitoare la perioada de livrare a produselor – comerţul la distanţă şi prelungirea nejustificată a acesteia faţă de ceea ce s-a agreat contractual, potrivit unui comunicat al ANPC.

Operatorilor economici invitaţi li s-a pus în vedere necesitatea eliminării practicilor comerciale înşelătoare în activitatea de comercializare a produselor, respectarea regulilor privind garanţiile, precum şi alte probleme specifice.

Acţiunea a fost coordonată de Direcţia Generală Control şi Supraveghere Piaţă şi Armonizare Europeană condusă de domnul Paul Anghel, Director General, prin reprezentanţii structurii nou create în cadrul instituţiei. Sancţiunile, precum şi măsurile dispuse vor avea caracter general la nivel naţional.

Preşedintele ANPC, domnul Horia-Miron Constantinescu a ţinut să sublinieze faptul că acesta reprezintă momentul zero şi că nu va mai tolera nicio abatere de la legislaţia privind protecţia consumatorilor, comercianţii care încalcă regulile menţionate sau utilizează practici comerciale înşelătoare fiind în pericol de suspendare a activităţii. Această nouă abordare face parte din practica unitară la nivel naţional, aşa cum a fost promisă la începutul mandatului de Preşedinte al ANPC.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

*‿*
23.08.2019, 13:23:40

Era unul pe aici tic tac, îi lauda pe ăștia de la Altex... cred că el a făcut reclamația. Daca nu el atunci ia plasă în continuare.

+3 (3 voturi)
adrian hora
23.08.2019, 13:57:33

cine e paul anghel? exemple de practici inselatoare? articol insuficient documentat.

+2 (2 voturi)
zero
23.08.2019, 14:29:32

Munceste EMAG,munceste!!! Zdrobeste concurenta!!!

+1 (3 voturi)
kalu kalu
23.08.2019, 15:52:02

pai eu nu cred ca Altex prin campania: "daca gasesti undeva mai ieftin, iti dam de doua ori diferenta" face reclama inselatoare. Ci face o mare, mare marsavie ordinara. Si mai sunt si altii: "bautura din frunze de ceai. Continut din frunze de ceai: 0.01% obtinut din concentrat de ceai !!!! Corect ar fi fost sa spuna ca bautura contine urme infime, nedetectabile de ceai. Si OPC are nevoie de reclamatii ca sa-i stinga pe astia cu amenzi usturatoare !!! In conditiile in care trebuie sa iei antidepresive ca sa rezisti miilor de reclame pe toate posturile.

+2 (2 voturi)