Societate

articolul anterior articolul urmator

Amenzi de peste 1,3 milioane de lei date pentru munca la negru

0
4 Dec 2013 16:00:07
Autor: Mihaela Cojocariu
271 de persoane care lucrau ilegal au fost descoperite în ultima săptămână FOTO Arhivă Adevărul
271 de persoane care lucrau ilegal au fost descoperite în ultima săptămână FOTO Arhivă Adevărul

Inspectorii de muncă au depistat, în ultima săptămână, peste 270 de persoane care lucrau fără forme legale. Pentru munca la negru au fost date amenzi de peste 1,3 milioane de lei.

În urma controalelor făcute de Inspecţia Muncii, în ultima săptămână din noiembrie, au fost date amenzi în valoare totală de 3.111.600 de lei.

„Au fost depistate 271 de persoane care lucrau fără forme legale. Dintre acestea, 36 erau din municipiul Bucureşti. În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 2.397 de controale şi s-au aplicat amenzi în valoare de 2.218.100 lei. Pentru munca la negru, valoarea amenzilor a fost de 1.385.000 de lei. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără forme legale de angajare au fost înaintate opt propuneri de cercetare penală”, se arată într-un comunicat de presă emis miercuri de Inspecţia Muncii.

Potrivi sursei citate, 37 de persoane fizice au primit sancţiuni contravenţionale pentru că au acceptat să muncească fără a avea încheiate contracte individuale de muncă, 14 dintre acestea fiind din judeţul Bihor.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost făcute 1.658 de controale şi s-au aplicat amenzi în valoare de 893.500 de lei, 1.086 de angajatori fiind sancţionaţi după ce inspectorii de muncă au constatat 1.808 de deficienţe.

Pentru şase angajatori s-a dispus oprirea din funcţiune a echipamentelor de muncă, întrucât exista pericol iminent de accidentare. De asemenea, în cazul altor şase angajatori s-a dispus sistarea activităţii până la remedierea deficienţelor.

Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 26 de evenimente, care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările