Amenzi de peste 1,8 milioane de lei date într-o săptămână pentru munca la negru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii de muncă au depistat într-o săptămână peste 270 de persoane care munceau fără forme legale şi au aplicat angajatorilor amenzi care depăşesc 1,8 milioane de lei.

Inspecţia Muncii a desfăşurat mai multe acţiuni de control, în săptămâna 11 - 15 noiembrie, în urma cărora inspectorii au aplicat amenzi în valoare totală 3.296.700 de lei.

„Au fost depistate 272 de persoane care lucrau fără forme legale. Dintre acestea 30 erau din municipiul Bucureşti, 25 din Argeş, iar 23 din judeţul Braşov. În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 2.219 controale şi s-au aplicat amenzi în valoare de 2.536.200 de lei. Pentru munca la negru valoarea amenzilor a fost de 1.820.000 de lei”, se arată în comunicatul emis de Inspecţia Muncii.

De asemenea, au fost înaintate opt propuneri de cercetare penală pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără forme legale de angajare

Pentru 36 de persoane fizice s-au aplicat sancţiuni contravenţionale pentru că au acceptat să muncească fără a avea încheiate contracte individuale de muncă, mai precizează sursa citată.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 1.421 de controale şi s-au aplicat amenzi în valoare de 760.500 de lei. 1.033 de angajatori au fost sancţionaţi şi au fost constatate 1.844 de deficienţe. La un angajator din judeţul Caraş-Severin s-a dispus sistarea activităţii până la remedierea deficienţelor.

Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 34 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Dintre acestea, 12 au fost înregistrate în judeţul Cluj.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite