Americanii se plâng de imigranţii români: perturbă viaţa comunităţii în care ar trebui să se integreze, îşi fac nevoile în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Locuitorii din apropiere de Pittsburgh, Pennsylvania, sunt nemulţumiţi de acţiunile unor imigranţi români, titrează Pittsburgh Post-Gazette. Rezidenţii acuză românii că aruncă gunoi peste tot, nu respectă regulile de circulaţie, îşi fac nevoile în public, distrug lucruri în magazine şi ucid găinile.

Cei mai mulţi dintre romi nu vorbesc bine sau deloc engleza, nu cunosc obiceiurile americane şi nu ştiu să se poarte, scrie ziarul. Cazurile romilor au fost tratate de agenţia americană pentru Imigraţie şi Vămi (ICE), iar ei au fost eliberaţi în cadrul unui program guvernamental alternativ detenţiei, care monitorizează zborurile din alte ţări. Programul federal le permite imigranţilor să se cazeze temporar la preţuri mai mici şi în condiţii mai umane, ca o alternativă la plasarea lor în detenţie.

„Aceşti bărbaţi şi copii, dar nu şi femei, îşi dau jos pantalonii în mijlocul străzii, îşi fac nevoile, îşi trag la loc pantalonii şi îşi continuă drumul”, spune Dawne Roberts, unul dintre localnicii nemulţumiţi. 

Refugiaţii români s-au mutat în acea zonă printr-un program federal care găseşte case temporare pentru imigranţi. Aceştia şi-au părăsit casele din Bucureşti din cauza persecuţiilor suferite ca grup de minorităţi, scrie publicaţia americană. 

Peste 150 de persoane au participat la Consiliul Municipal din California de joi seară, în cadrul căruia localnicii plângânfu-se de comportamentul revoltător al imigranţilor. „Suntem un orăşel divers şi suntem deschişi, dar ei nu asimilează legile noastre”, a spus Pam Duricic. „Înţelegem că sunt imigranţi, dar nu e acelaşi scenariu ca în cazul bunicilor noştri. Ei n-au venit aici să facă prăpăd”, a mai spus Duricic.

Vito Dentino e un agent imobiliar care închiriază apartamente pentru imigranţi şi care susţine că a vorbit cu chiriaşii şi i-a rugat să nu mai arunce gunoi în curte. „Cred că oamenii doar exagerează”, afirmă acesta. 

Dentino crede că imigranţii sunt agreabili, dar nu cunosc obiceiurile din America. „N-am avut nicio problemă cu ei. Aceasta e o comunitate, hai să fim oameni. Se acomodează mai greu, nu e un proces rapid“.

Charlene Redmond, o localnică, a relatat că a fost invitată de câţiva imigranţi la cină. A fost rugată să poarte o eşarfă, ca formă de respect pentru gazde. „Am stat pe verandă, am mâncat şi-am învăţat câteva cuvinte, a fost nemaipomenit!”, a povestit femeia.

Locuitorii din California au constatat o creştere bruscă şi evidentă a numărului de români din comunitate cu mai puţin de două săptămâni în urmă, după ce un tânăr, rudă cu mai mulţi dintre cei care locuiesc în localitate, a murit într-un accident la Bucureşti. Cum nu s-au putut întoarce în ţară, peste 100 de români au venit din America în California să-l plângă împreună, scrie ziarul.

Vizitatorii au stat în apartamentele celor deja cazaţi în California.

Unul dintre ei, un român în vârstă de 36 de ani care a venit împreună cu soţia şi cei doi copii de la Baltimore - unde locuiesc, a declarat că ultimele dintre rude urmau să plece în zilele următoare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite